Gå til sidens hovedinnhold

E10 blir stengt til mandag morgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofotposten: Været har roet seg betraktelig, men fortsatt er det svært utfordrende føreforhold i hele Lofoten. Det fører til mange stengte veier

Søndag kveld melder Statens vegvesen at E10 mellom Kilan og Vareid i Flakstad blir stengt fra klokken 21.00 søndag til inntil videre. Dette på grunn av stort snøfall og fare for ras. Veien blir ikke åpnet i dag, og det gjøres en ny vurdering av rasfaren i tidlig mandag morgen.

Flere fylkesveier

På Facebook-siden til Flakstad kommune opplyser ordfører Hans Fredrik Sørdal at gjennomføring av skoledag mandag vil bli gjort i mandag morgen når en ser hva natten har gjort med all snøen.

Disse veiene er i følge Statens vegvesen også stengt.

Fv 805 Napp – Myrland i Flakstad er stengt på grunn av fare for ras.

Fv 811 Vareid – Vikten i Flakstad er stengt på grunn av snøras. Blir ikke åpnet i dag.

Fv 815 Skifjord – Valberg, på strekningen Leknes – Smorten er stengt på grunn av snøras. Ny vurdering klokken mandag 09:00.

Fv 816 Henningsvær – Rørvik, i Vågan er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. Gjelder til: Inntil videre

Fv 986 Fredvang–Krystad, i Flakstad Stengt på grunn av snøras. Blir ikke åpnet i dag.

Fv 997 Sennesvik - Ramsvika, i Vestvågøy. Stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold. Lokal omkjøring, ny vurdering mandag klokken 12:00.

Fv 999 Sennesvik - Ure Stengt på grunn av snøras. Blir ikke åpnet i dag.Ny vurdering mandag formiddag.

Fv 840 Steine - Stamsund, på strekningen Storfjord - Stamsund: Stengt på grunn av snøras. Ny vurdering mandag klokken 12:00.

Kansellerer ferger

Torghatten Nord AS informerer om kansellering i A-ruten i sambandet Bodø - Moskenes i dag 27.01.19 og i morgen 28.01.19.

-Avgangen fra Bodø kl 22:30 i kveld og fra Moskenes kl 07:00 i morgen tidlig er kansellert. Dette pga dårlig vær, melder rederiet.

- Må minimere antall biler

Det ekstreme snøfallet har gjort at det er blitt brøytet i hele natt, og det vil bli store snøhauger som tar masse plass.

Vestvågøy kommune oppfordrer derfor de av sine ansatte som har arbeidssted på rådhuset eller på Origo, om å la bilen stå mandag hvis de kan finne alternativ transport.


-Vi må forsøke å minimiere antall biler for det blir rett og slett ikke plass til alle som parkerer her til vanlig. Vurder derfor buss, kameratkjøring eller gå til fots hvis du bor slik til, sier rådmann Kjell Idar Berg.
Flere helgeparkerte biler bidrar også til å komplisere snøryddingen, somhar foregått i hele natt.

For oppdatert veiinfo, se 175.no

Les også: Meteorologen: – Det har vært heftig, men nå er det verste over 

Les også: To voksne og et lite barn ble sittende fast fire timer i snøkaoset: Jack tok traktoren og fikk de berget 

Les også: Rådmannen i Vestvågøy: - Vi er der at noen kan ha problemer med å få åpnet ytterdøra si så se etter etter hverandre 

Kommentarer til denne saken