Torsdag omtalte Avisa Nordland om dårlig vær i vente for saltenværinger.

Kan komme opptil 90 millimeter regn

Søndag opplyser vakthavende meteorolog ved Storm Geo, Stig-Arild Fagerli, at dagens værprognose tilsvarer et helt ok vær. Derimot vil hele Salten være preget av nedbør fra og med mandag.

– Årsaken er et lavtrykk som ligger like over Spitsbergen, påpeker Fagerli.

Og regnet stopper ikke med det første.

– Tirsdag vil det fortsette å øke på med nedbør, med en vind fra vest-nordvest. Dog blir det kun i graden frisk bris og på det meste en liten kuling, forteller han og legger til at onsdagen vil trolig bli svært lik på værfronten.

– Det kommer en bein nordvestlig vind med perioder av regn og stort sett overskyet.

Kraftig lavtrykk

Når vi nærmer oss torsdagen neste uke – varsler meteorologen om et kraftig lavtrykk.

– Det som er mest spennende er torsdag. Da får vi inn et lavtrykk nært Bodø, trolig på ettermiddagen. Det kraftige lavtrykket vil påvirke Salten på alle måter, med stiv og sterk kuling, samt mye nedbør, opplyser Fagerli.

Han forteller at den kraftigste nedbøren kommer rett over Bodø.

– Dette er det vi kan kalle uvær!

– Torsdagen marker det verste i uken som kommer. Forskjellen er at det ikke er mer vind enn en liten kuling og frisk bris dagene før. Dermed blir det spennende torsdag i forhold til usikkerhet, utdyper meteorologen som varsler at det vil bli urolig.

Heller ikke store temperaturer er å skryte av kommende uke, ifølge meteorologen.

– Det blir en kjølig start på høstmåneden.

Håp

Men til helgen er det altså håp for en smule bedre vær.

– Neste helg roer det seg litt ned. Dette høytrykket som nå ligger over Storbritannia beveger seg nordover. Det vil sannsynligvis reise over Nordland i løpet av helga. Det gir en bedring, forklarer Fagerli.

Til tross for at det blir perioder med trasig vær i vente, tror meteorologen at det er en bedring i sikte, med antydninger til sol neste helg.

– Det er håp!