Mathea (9), Vilde (13) og Guro (9) gjør noe helt spesielt for Dyrebeskyttelsen

Ville bidra: Guro Bøyum-Ramsvik (9), Mathea Neraas Jensen (9) og Vilde Bøyum Ramsvik (13) ville gi noe tilbake til Dyrebeskyttelsen etter at de fikk adoptere katten Molly. Her sammen med lillebror Olav Bøyum (2). Foto: Ingrid Henriksen Juell

Ville bidra: Guro Bøyum-Ramsvik (9), Mathea Neraas Jensen (9) og Vilde Bøyum Ramsvik (13) ville gi noe tilbake til Dyrebeskyttelsen etter at de fikk adoptere katten Molly. Her sammen med lillebror Olav Bøyum (2). Foto: Ingrid Henriksen Juell

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Få AN+ i åtte uker for bare 99 kroner!

Mathea (9), Vilde (13) og Guro (9) har solgt hjemmelagde armbånd og smykker. Alt de har tjent, har gått rett til Dyrebeskyttelsen.

Mathea Neraas Jensen (9) fikk masse perler og tråd i julegave av en venninne og lurte på hva hun kunne lage av dette. Det var da de tre søstrene fikk ideen om å selge armbånd og smykker for å tjene inn penger til Dyrebeskyttelsen. Med 300 kroner i kostnader, var målet å i alle fall få inn dette.

– Vi adopterte katten vår Molly fra Dyrebeskyttelsen, så vi ville gi noe tilbake til dem, forteller Mathea (9), mens søstrene Guro Bøyum-Ramsvik (9) og Vilde Bøyum-Ramsvik (13) nikker enige.

Katten var i et kull som ble reddet av Dyrebeskyttelsen i Saltstraumen. Styreleder i Dyrebeskyttelsen, Knut Sæther, sier at kattebestanden i Bodø og Salten er høy. De henter forlatte kattunger og villkatter veldig ofte. Det er mange kolonier og spesielle områder hvor kattebestanden er ekstra høy – Burøya har for eksempel vært et problem lenge.

Fine tilbakemeldinger

De forteller at de fikk lov til å ha stand hos Matkroken på Volden, hvor de også fikk ekstra ting hos de ansatte som de kunne selge. Responsen var positiv og mange ga mer penger enn det de kjøpte kostet. For eksempel fikk de 200 kroner hos ei dame som kjøpte armbånd for rundt 20 kroner.

Jentene satt i underkant av tre timer på butikken og solgte tingene sine. Selv var de veldig stolte og syntes det var veldig stas å få sitte der og tjene penger til en god sak. Søstrene er enige om at de vil jobbe mer som frivillige.

Etter de fikk se responsen fra publikum og hvor glad Sæther ble, er de nå motiverte til å jobbe mer.

– De pengene som søstrene har samlet inn dekker en sterilisering av en katt. Det er kjempeflott og Dyrebeskyttelsen blir veldig glade for alle donasjoner, sier Sæther med et stort smil vendt mot jentene.

Mamma Stina Pedersen og Pappa Børge Bøyum syns det er veldig bra at ungene engasjerer seg, og ser viktigheten av slik arbeid i samfunnet.

Dyrebeskyttelsen Bodø

Hvert år bruker organisasjonen rundt 500.000 kroner bare i veterinærregninger. I 2015 var det uvanlig mange hunder innom dyrebeskyttelsen, noe som resulterte i ekstra høye utgifter.

Ifølge Sæther får Dyrebeskyttelsen ingen offentlig støtte annet enn billigere husleie på Bratten, og er derfor avhengige av sponsede midler, donasjoner og inntekter fra grasrota. I tillegg arrangerer de loppemarkeder og loddsalg for å tjene penger.

– Vi i Dyrebeskyttelsen har et godt samarbeid med politiet, Mattilsynet og nå Viltnemda. Dette er et samarbeid vi setter stor pris på, da det gir oss muligheten til å komme og hente dyrene når de aktuelle instansene ikke har mulighet til å ta seg av dem, forklarer Sæther.

Artikkeltags