(Tønsbergs Blad) Verdens naturfond (WWF) har nylig sendt ut medlemskontingenten.

– I tillegg til selve fakturaen (i konvolutt med plastvindu) har de lagt ved en blyant. For sikkerhets skyld har de lagt blyanten i en plastlomme. Hvis alle WWFs medlemmer i Norge har fått tilsvarende, betyr det at det er sendt ut 19.700 dønn unødvendige plastlommer. Da kan man lure på om de ansvarlige i «NATUR- og MILJØVERN-organisasjonen» WWF har vært bortreist til en annen planet og ikke har fått med seg at det er knyttet visse problemer til omfanget av plast og søppel på kloden, skriver et medlem av organisasjonen på sin Facebook-side.

Mannen sier til Tønsbergs Blad at han ikke er imponert over ideen til WWF, og nå beklager organisasjonen.

– Jeg kan godt forstå at han reagerer, vi kan ikke annet enn å beklage at dette er skjedd. Her ble vi rett og slett tatt på sengen, ettersom vi har bestilt blyanter fra samme leverandør tidligere uten at disse da har vært innpakket. Dette er en påminnelse om at vi må kvalitetssikre rutinene våre enda bedre. WWF vil absolutt ikke bidra til verken å bruke eller sende ut unødvendig plast, sier Heidi Katrine Bang, kommunikasjonsrådgiver i WWF.

Ifølge Bang antar de at grunnen til at blyanten er pakket i plast, er at den i år har et lite viskelær på toppen som tørker lett inn.

– Men dette holder vi nå på å undersøke nærmere med leverandøren, slik at dette ikke skjer igjen.

Hun sier de legger ved en liten ting som gave, fordi mange av støttespillerne deres setter pris på å få en liten oppmerksomhet når fakturaen skal fornyes.

– Da gjelder det å finne et produkt som kan ha nytte for mange og som holder det økologiske fotavtrykket på et minimum. Derfor var det fryktelig dumt at blyanten viste seg å være pakket i plast i år, sier Bang, som legger til at de også får spørsmål om plastvinduet på konvolutten de sender ut.

– Disse er imidlertid miljøvennlige og nedbrytbare, sier hun.

(ANB)