Jeg har ingen prinsipiell holdning mot sjamanisme, det er mer mellom himmel og jord. Jeg kan også leve med monarkiet og jeg synes kongehuset på sitt beste gjør meg rørt og har en verdi for å holde sammen landet og folket. Men jeg tenker at vår alles kjære sjaman Durek Verrett og hans prinsesse Märtha Louise må roe litt, eller roe dere mye. Det holder nå!

Durek bør sette av mye tid til dyp langvarig meditasjon. Tid for å tenke, tid for å være mer stridssmart. Det er selvfølgelig interessant at man har en mann, som omtaler seg selv om sjaman, som hevder han kan snu atomer. I så måte påstår han å kunne gjøre ting langt utover det vitenskapen så langt har bevist – noe han også tar seg betalt for å fortelle om. Med all respekt, jeg skal ikke påstå at jeg kan mer enn sjamanen om hvordan atomkjerner fungerer, men det er i alle fall noe som skurrer. Men hva vet vel jeg.

Det virker betryggende at kong Harald nå skal ta en prat med ham. Ifølge hans majestet er det er kulturkollisjon vi merker nå. Ikke visste jeg at det var så stor forskjell mellom USA og Norge på atomkjerner, at kvinner som har sex med mange partnere har avtrykk i vagina og at kreftsyke personer får kreft fordi de hater livet sitt. Ei heller at hans spesielle medaljong kan gjøre oss friske fra korona og andre virus. Durek Verrett påstår han hadde «enorm suksess» allerede før prinsessen kom inn i livet hans, han om det.

Men kjære Durek og prinsesse Märtha Louise. Ta dere en dags pause. Pust med magen, snakk med svigerfar og sjekk om det virkelig er så stor kulturforskjell mellom USA og Norge. Jeg tror ikke det, jeg tror det handler om kommunikasjon, normal folkeskikk, overdrevet medieinteresse og mangel på respekt! Så ordner det seg, ellers får vi dra opp republikk kortet og innse at historien kanskje ender med at slottet blir presidentresidens, går nok helt bra det og. Hva tenker egentlig Haakon?