Kjetil Knutsen fra geni til kløne, frispark for ingenting og blå drakter. Det er nok å snakke om etter den sjette serierunden og årets første tap.

Kjetil Knutsen er allerede en trenerlegende i Bodø og i Nord–Norge. Han har over flere år vist fotball–Norge hvilken kapasitet han er. Men søndag kveld manglet det ikke på saftig kritikk av bergenseren på Facebook og Twitter fra skuffede Glimt–supportere.

Det er liten tvil om at Glimt ikke gjorde noen god kamp i Skien. De som vet det aller best, er spillerne og treneren selv. Hovedproblemet søndag var åpenbart: Presset var for dårlig og de avgjørende pasningene altfor upresise. Da er Glimt et enkelt lag å møte, selv om de har ballen mesteparten av tiden.

«Kan ikke kampledelse»

Kjetil Knutsen valgte derfor å bytte spillere mye tidligere enn normalt. 12 minutter ut i andre omgang kom Hugo Vetlesen inn for Sondre Brunstad Fet. Fem minutter etterpå fikk vi se Axel Lindahl erstatte Sondre Sørli. og Elias Hagen inn for Sigurd Kvile. Og ni minutter etter det igjen, ble Morten Konradsen satt inn for Alfons Sampsted.

Dermed var alle innbyttene gjort allerede 20 minutter før full tid. Helt unormalt Glimt og Kjetil Knutsen. Dessverre ble Konradsen skadet igjen etter kun to minutter på banen, og bodølaget måtte spille resten av kampen med 10 mann.

Dette gjorde Kjetil Knutsen til «ei kløne» eller til «en trener som ikke kan kampledelse».

Glimt har åpenbart forvent oss. Det skal altså ikke mer enn et tap til før knivene kvesses og kritikken hagler. Ingen liker å se laget sitt tape, og vi som følger med Glimt har jo glemt av hvordan det føles. Derfor kan man jo forstå skuffelsen. Men: Du skal være bra naiv om du virkelig tror at Glimt skal gjøre det samme i 2021 som de gjorde i 2020. Det kommer aldri til å skje. Den rekordsesongen blir enestående.

Glimt er fortsatt medaljekandidat i 2021 selv om det ble tap i denne runden, og Kjetil Knutsen er fortsatt en av Norges beste trenere, sannsynligvis den aller beste.

Legg deg ned, få frispark

Over til dommerne: De blåser nå frispark bare det er kroppskontakt og et fall. Vi så det veldig tydelig i Skien hvor Odd–spillerne bare kunne gå tett opp i en Glimt–spiller og legge seg ned. Frisparket kom automatisk. Dette er ikke Espen Eskås, dommer på Skagerak Arena, alene om å gjøre. Eksemplene er mange også fra de andre kampene.

Inne i boksen skal det mer til, riktignok, men det føles veldig feil at norske dommere blåser bare det er litt kroppskontakt.

Gul drakt en selvfølge!

Glimt stilte i sine nye, blå bortedrakter. De er lekre, ingen tvil om det.

Men: Bodø/Glimt skal stille i gul drakt i samtlige kamper hvor det er mulig. Punktum.