Politiet om Lenvik-drapet: Vanskelig å identifisere avdøde

DRAP: En kvinne i 80-årene ble funnet drept i sin egen bolig på Øyjord i Lenvik kommune mandag ettermiddag. Her er krimteknikere på åstedet samme kveld.

DRAP: En kvinne i 80-årene ble funnet drept i sin egen bolig på Øyjord i Lenvik kommune mandag ettermiddag. Her er krimteknikere på åstedet samme kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet avventer frigivelse av navnet på kvinnen som ble drept på Øyjord i Lenvik.

DEL

De har likevel grunn til å tro at avdøde er den 84 år gamle kvinnen som eier boligen der drapet fant sted.

Det er imidlertid ikke gjort en formell identifikasjon av henne ennå, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

- Det har vist seg vanskeligere enn først antatt å fastslå en sikker identifisering av avdøde, heter det i pressemelding, der politiet opplyser at det ventelig vil ta to-tre dager før identifiseringsarbeidet er avsluttet og kvinnens navn kan frigis.

Ikke avhørt

Kvinnen ble funnet drept i sin egen bolig på Øyjord i Lenvik kommune klokken 15.41 mandag. En 21 år gammel kvinne som omtales som en bekjent av offeret, er siktet for drapet. Hun skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett onsdag ettermiddag, etter at hun mandag ble transportert til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

Det er foreløpig uklart hvordan 21-åringen stiller seg til siktelsen. Hun er foreløpig ikke avhørt av politiet på grunn av hennes helsetilstand. Tirsdag ettermiddag hadde heller ikke kvinnens forsvarer, tromsøadvokat Ulf Hansen, snakket med henne da hun beskrives som «for syk».

- Dette er en sak som tilsier behov for behandling og medisinsk oppfølging. Det har jeg full tillit til at politiet også vil innse og skjønne. Jeg tror ikke at det blir en problemstilling, sa Hansen til NRK tirsdag.

Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å komme i kontakt med Hansen.

Hilmar (85) var nabo til den drepte kvinnen: - Det er helt forferdelig. For en grusom skjebne hun fikk 

Kripos-bistand

Politiet etterforsker ennå saken med full styrke. Allerede mandag fikk det lokale lensmannsdistriktet bistand i form av kriminalteknikere fra Tromsø. Tirsdag ble det også sendt en anmodning til Kripos om kriminalteknisk bistand.

I tillegg er det gjennomført og skal gjennomføres en rekke avhør, ikke minst av to personer som den drapssiktede 21-åringen skal ha truet med kniv før hun tok seg videre til den nå drepte kvinnenes bolig. Politiet fikk melding om trusselsituasjonen klokken 12.15 mandag og valgte å bakgrunn av melding å rykke ut bevæpnet.

Knivtrusler

Da de ankom adressen der truslene skal ha blitt fremsatt, var imidlertid 21-åringen forduftet. Det ble iverksatt søk etter henne i området - i fjæra, i sjøen med hjelp fra brannvesenet og i nærliggende bygninger. Tre timer senere tok politiet seg inn i fornærmedes bolig, der de altså fant en kvinne drept.

21-åringen ble pågrepet på samme sted, kjørt til lensmannskontoret på Finnsnes og videre til UNN i Tromsø.

Politiet: Drapssiktet kvinne (21) og offer var bekjente 

Artikkeltags