Gå til sidens hovedinnhold

Donald, József, Erna og herre Gud!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For noen uker det har vært. I alle fall fire personer har vært med å prege de siste ukene. La oss starte med valgparodien i USA. For det er en parodi når verdens viktigste demokrati framstår som muppet show der Donald utaler seg i hytt og pine, og med all respekt, hvor mye tull kan det komme ut fra en godt voksen mann?

Så er det mannen som blir ny president. Mottoet hans har vært; jeg lyver og ber om unnskyld gang på gang. Pest eller kolera, Donald eller Joe, 77 åringen som ble den beste det demokratiske partiet kunne stable på bena. I gjennomsnitt lever amerikanske menn til de er 76 år, så la oss håpe at Joe fortsetter å dra opp snittet, i alle fall med fire år. Men dessverre forventer levealder å synke ytterlige, det har den gjort de siste 6 årene.

Landet er splittet, Men jeg bryr meg ikke, la de styre på og ved neste valg kan det jo tenkes av det blir Dolly Duck mot Tik Tok, like bra, hjelp… la oss håpe landet i vest tar til vett, agerer som siviliserte mennesker og snakker politikk og er sitt ansvar bevist. Men jeg er ikke optimist.

Midt oppi alt dette kommer József, ikke inn på banen men opp i lufta. Han er i gang med sitt Wizz air. Hans rosa lilla fly satser på priser selv ikke Color air i sin tid var i nærheten, heller ikke klaustrofobiske Braathen back hadde kunne konkurrert mot.

Så er konkurrentene på banen, ulovlig og boikott!!! Plutselig er selv Norwegian inn i varmen, nå er dere en av oss. Utrolig at noen vil jobbe i selskapet, lønnen skal visstnok være så lav at både piloter og kabin personalet ikke kan leve av det. De jobber som idealister altså, tja nå er jo dugnad et Norsk ord, men jeg tror ikke det er nød som driver ansatte til å jobbe i Wizz air.

Selv fly jeg SAS videre konservativ, trygghet søkende og alt for lite økonomisk som jeg er. Men dog, om Wizz air følger Norske lover, og får ansatte til å jobbe for de, selv om fagforeningene i konkurrenter mener det er sosial dumping, heier jeg på konkurranse og selv for en ultra konservativ flypassasjer endring i tanke settet. Og det er en lang vei fra Donald til József, selv om de kanskje begge provoser litt…. Jeg observerte et crew på flyplassen i dag, de så helt ok ut, ikke underernært og de virket faktisk i godt humør, helt på høyde med crewet som fraktet, eller fløy meg til Oslo, må vite.

Så er det Erna som sammen med oss alle kjemper mot korona, så langt tillitsbasert og stadig med Oslo revisor Raymond som vil være litt bedre, og ta det litt lenge. Så kommer Bent inn fra sidelinjen, men hvor pokker er det blitt av Abid Raja og SP Trygve, vi må ikke glemme å le litt, mer Abid og Trygve inn i korona kampen. Vi skal vinne, og det haster nå. Og årets navn blir nok assisterende fungerende helsedirektør i Helsedirektoratet, er det mulig å ha en lengere tittel, anyway godt jobbet Espen Nakstad.

Hvor kommer herre Gud inn denne uken? Jo, som en pakkepost på alt annet som vi ikke rekker å konsumere. Märtha Louise og Durek Verrett. Storm i Nord Norge, politireformen, eldre som ikke får den oppfølgingen de fortjener, barn som lider. Da blir Donald, József, Erna og herre Gud bare helt uvesentlig. Det får bli en annen gang. Og, hvor er det blitt av Dan Børge på lørdagskveldene?

Kommentarer til denne saken