Politiet ønsker kontakt med sjåfører som kjørte nordover på E6 fra ulykkesstedet ved Gyltvikvasstunellen/Middagsfjelltunellen tirsdag 25. april i tidspunktet mellom klokken 08:00 og 09:00.

– Vi er spesielt interessert dersom noen har hatt dashbordkamera aktivert når de kjørte denne strekningen i det aktuelle tidsrommet, sier politiadvokat Gaute Rydmark.

Bes ta kontakt

Det var tirsdag morgen – like etter klokken 09.00 – at nødetatene fikk melding om ei alvorlig ulykke på E6 i Gyltvikvasstunnelen i Sørfold.

Den 150 meter lange tunnelen ligger rett nord Løkthaugtunnelen, som er 730 meter lang. Det er 80-sone på strekningen.

Nødetatene kom raskt til ulykkesstedet der det ble iverksatt livreddende førstehjelp på motorsyklisten.

Mannen i 60-årene fra Bodø ble kort tid senere bekreftet omkommet av lege på stedet.

Politiet ber sjåfører som kjørte strekningen Gyltvikvasstunellen/Middagsfjelltunellen i retning nordover i tidspunktet mellom klokken 08:00 og 09:00 ta kontakt på telefon 02800.

Kjørte samme retning

Politiet meldte først at det var front mot front mellom en personbil og en motorsykkel.

Onsdag opplyste etterforskningsleder Rune Paul Berg ved Fauske politistasjon at begge kjøretøyene kjørte i samme retning – mot Fauske.

– Det framstår slik at bilen har kjørt over en person som allerede ligger i veibanen, sier Berg.

Ifølge opplysninger er det uklart om bilen traff motorsykkelen, da den kom i tunnelen.

Det var ingen andre vitner til sammenstøtet enn de to i personbilen. Foreløpig er det ingen vitner som har meldt seg, som kan ha sett hva som skjedde med motorsykkelen før det fatale sammenstøtet i tunnelen.