DIPS-gründer Tor Arne Viksjø har gått bort

DEL

Gründer og tidligere administrerende direktør Tor Arne Viksjø sovnet stille inn natt til søndag. Han ble 65 år gammel.

Det melder DIPS på sin hjemmeside.

- Med sitt brennende engasjement for pasientens hverdag, ble Tor Arne raskt et av de viktigste navnene i norsk e-helse. Med sin bakgrunn som bioingeniør, et sterkt intellekt og et ønske om å skape et enda bedre helsevesen, klarte han å tiltrekke seg talentfulle medarbeidere, og bygge et ledende, nasjonalt miljø på e-helse i Bodø, som senere fikk forgreninger i hele landet, skriver DIPS i meldingen.

Ved årsskiftet etter en mangeårig og hard kamp mot kreften, overlot Viksjø DIPS-roret til ny daglig leder. Da hadde han vært toppsjef i selskapet i 31 år.

Viksjø omtales som en pionèr i norsk e-helseindustri. I 1987 etablerte han sammen med flere selskapet DIPS, som da var en liten virksomhet i kjelleren på Nordlandssykehuset. DIPS regnes i dag som en solid markedsleder av pasientjournalsystem til norske sykehus.

Les også: - Veldig trist at Tor Arne har gått bort: Han var uten tvil en av de mest markante personene på sitt felt i Norge (+)

Natt til søndag gikk DIPS-gründer og tidligere administerende direktør, Tor Arne Viksjø (til venstre) bort. Kolbjørn Haarr (til høyre) tok over DIPS-roret 1. januar 2019.

Natt til søndag gikk DIPS-gründer og tidligere administerende direktør, Tor Arne Viksjø (til venstre) bort. Kolbjørn Haarr (til høyre) tok over DIPS-roret 1. januar 2019. Foto:

Artikkeltags