DIPS-gründer Tor Arne Viksjø har gått bort

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Gründer og tidligere administrerende direktør Tor Arne Viksjø sovnet stille inn natt til søndag. Han ble 65 år gammel.

Det melder DIPS på sin hjemmeside.

- Med sitt brennende engasjement for pasientens hverdag, ble Tor Arne raskt et av de viktigste navnene i norsk e-helse. Med sin bakgrunn som bioingeniør, et sterkt intellekt og et ønske om å skape et enda bedre helsevesen, klarte han å tiltrekke seg talentfulle medarbeidere, og bygge et ledende, nasjonalt miljø på e-helse i Bodø, som senere fikk forgreninger i hele landet, skriver DIPS i meldingen.

Ved årsskiftet etter en mangeårig og hard kamp mot kreften, overlot Viksjø DIPS-roret til ny daglig leder. Da hadde han vært toppsjef i selskapet i 31 år.

Viksjø omtales som en pionèr i norsk e-helseindustri. I 1987 etablerte han sammen med flere selskapet DIPS, som da var en liten virksomhet i kjelleren på Nordlandssykehuset. DIPS regnes i dag som en solid markedsleder av pasientjournalsystem til norske sykehus.

Les også: - Veldig trist at Tor Arne har gått bort: Han var uten tvil en av de mest markante personene på sitt felt i Norge (+)

Natt til søndag gikk DIPS-gründer og tidligere administerende direktør, Tor Arne Viksjø (til venstre) bort. Kolbjørn Haarr (til høyre) tok over DIPS-roret 1. januar 2019.

Natt til søndag gikk DIPS-gründer og tidligere administerende direktør, Tor Arne Viksjø (til venstre) bort. Kolbjørn Haarr (til høyre) tok over DIPS-roret 1. januar 2019. Foto:

Artikkeltags