Luftforsvaret feirer 75-årsdag i år, samtidig fyller luftfartsmuseet 25 år. Dette skal de markere med et flyshow og åpen dag 25. mai.

- Luftforsvaret er 75 år i år. Med det ønsker vi å minnes, feire og inspirere. Vi åpner opp deler av stasjonen slik at publikum kan få komme inn å se på fly og helikopter på nært hold, samt at det blir flyoppvisning med både eldre og nyere jagerfly med mer. Opplyser oberstløytnant Henning Homb, som er sjef for Luftforsvarets base Bodø, i en pressemelding.

Lover fart og spenning

Sjefen for den operative delen av flyshowet, lover flere ulike flytyper, og at det vil være fart og spenning hele dagen. Ikke bare vil man kunne se F-35, men også eldre fly, som Spitfire, Starfighter og museets eget veteranfly, Norseman.

I løpet av dagen vil det være mulig for publikum å gå mellom museet og flystasjonen da gjerdene blir åpnet. Det vil også bli tilrettelagt for kjøp av mat og drikke, samt aktiviteter i regi av Newton Flight Academy.

Markerer gjennom året

Norsk Luftfartsmuseum har planer om en firedagers feiring i mai. Dagen etter flyoppvisningen vil de holde åpen dag hvor områder som ellers er lukket, er åpen for besøkende. Da kan man oppleve verkstedet og radarkuppelen. Selve bursdagen for museet, 15. mai, inviterer de på kaffe og kake med foredrag ved tidligere direktør Kjell Lutnes. Foredraget vil være et tilbakeblikk på de 25 årene de nå har under beltet, siden de ble etablert i 1994.