Gå til sidens hovedinnhold

Distriktsfiendtlige MDG

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Verdene Gang sist søndag kinne vi lese at Lan Marie Berg ifra MDG gav statsminister Solberg skylda for det dødelig ekstremværet i Europa i sommer, og i tillegg stiller Berg Solberg personlig til ansvar for dette. Følgende spørsmål går til Berg i MDG: Kan Berg dokumentere slike påstander, og tror Berg at MDG kan berge kloden.

I dette leserinnlegg skal man belyse MDG sin politikk. Det er noen som har sine foreldre på sykehjem, og i Oslo på sykehjem får de eldre ikke spise kjøtt. Mener Berg og MDG at de politikerne i de enkelte kommune skal bestemte hva de eldre skal spise på sykehjem. I tillegg vil MDG redusere arbeidstiden med 25 %, og det samme vil de gjøre med lønningene. Dersom lønninga til den enkelte går ned med 25%,vil flere bli fattig.

MDG er ett parti som vil forbud mot bensin- og diesel-biler, og dette vil ramme vanlig folk, I tillegg vil MDG øke bensin- og dieselprisen betydelig, og dette vil ramme distrikts-Norge hvor verdier skapes. MDG vil at man skal innføre bomstasjoner og at det skal bli dyrere å kjøre igjennom. I Tromsø kommune ønsker MDG å innføre piggdekkavgift, selv om flere advarte mot å innføre denne avgiften, fordi er mer trafikksikker å kjøre med piggdekk i Tromsø.

Da dagens regjering kom med forslag å få bedrevei over Hamarøy i Nordland, ny vei mellom Nordkjosbotn-Hatteng samt Olderdalen -Langslett i Troms, var MDG imot. Mener MDG at befolkningen som bor i Nord-Norge skal kjøre på veier som var bygd på 1960- tallet. Da nasjonale transportplan ble fremlagt kunne man lese i Verdens Gang at MDG vil stoppe over 30 nye veiprosjekter, og på nytt viser det at MDG ikke er ett parti for oss som bor i distrikts-Norge.

Under koronakrisen bad maritime og flynæringen om å få økonomisk støtte, men MDG stemte imot. Noen uker kom MDG med tiltakspakke for insekter, og for MDG er insekter mer viktig enn å gi økonomisk støtte til arbeidsplasser i maritime - og flynæringen. Dersom man ønsker å bestemme hvilen drivstoff man skal benytte, og ønsker man at det skal bli veistandard enn det vi har i dag, man ikke stemme på MDG. Hvis man ønsker en god distriktspolitikk, må man stemme på Høyre, KrF eller Venstre, ikke MDG.

Kommentarer til denne saken