Verdene Gang sist søndag kinne vi lese at Lan Marie Berg ifra MDG gav statsminister Solberg skylda for det dødelig ekstremværet i Europa i sommer, og i tillegg stiller Berg Solberg personlig til ansvar for dette. Følgende spørsmål går til Berg i MDG: Kan Berg dokumentere slike påstander, og tror Berg at MDG kan berge kloden.

I dette leserinnlegg skal man belyse MDG sin politikk. Det er noen som har sine foreldre på sykehjem, og i Oslo på sykehjem får de eldre ikke spise kjøtt. Mener Berg og MDG at de politikerne i de enkelte kommune skal bestemte hva de eldre skal spise på sykehjem. I tillegg vil MDG redusere arbeidstiden med 25 %, og det samme vil de gjøre med lønningene. Dersom lønninga til den enkelte går ned med 25%,vil flere bli fattig.

MDG er ett parti som vil forbud mot bensin- og diesel-biler, og dette vil ramme vanlig folk, I tillegg vil MDG øke bensin- og dieselprisen betydelig, og dette vil ramme distrikts-Norge hvor verdier skapes. MDG vil at man skal innføre bomstasjoner og at det skal bli dyrere å kjøre igjennom. I Tromsø kommune ønsker MDG å innføre piggdekkavgift, selv om flere advarte mot å innføre denne avgiften, fordi er mer trafikksikker å kjøre med piggdekk i Tromsø.

Da dagens regjering kom med forslag å få bedrevei over Hamarøy i Nordland, ny vei mellom Nordkjosbotn-Hatteng samt Olderdalen -Langslett i Troms, var MDG imot. Mener MDG at befolkningen som bor i Nord-Norge skal kjøre på veier som var bygd på 1960- tallet. Da nasjonale transportplan ble fremlagt kunne man lese i Verdens Gang at MDG vil stoppe over 30 nye veiprosjekter, og på nytt viser det at MDG ikke er ett parti for oss som bor i distrikts-Norge.

Under koronakrisen bad maritime og flynæringen om å få økonomisk støtte, men MDG stemte imot. Noen uker kom MDG med tiltakspakke for insekter, og for MDG er insekter mer viktig enn å gi økonomisk støtte til arbeidsplasser i maritime - og flynæringen. Dersom man ønsker å bestemme hvilen drivstoff man skal benytte, og ønsker man at det skal bli veistandard enn det vi har i dag, man ikke stemme på MDG. Hvis man ønsker en god distriktspolitikk, må man stemme på Høyre, KrF eller Venstre, ikke MDG.