Disse stedene i Salten anbefales til årets norgesferie

Mjellestranda, Bodø kommune.

Mjellestranda, Bodø kommune. Foto:

Det kan se ut som det blir sommerferie innenfor egne landegrenser på de fleste av oss i år, og i den forbindelse har VG Reise opprettet et kart med anbefalte destinasjoner til årets innenlandsreise, der åtte steder ligger i Saltenregionen.

DEL

Lengst sør i Salten trekker VG Reise frem Ureddplassen i Gildeskål kommune.

- Er dette verdens vakreste toalett? Mange mener det. Britiske The Telegraph har utpekt Ureddplassen "The World's most beautiful public loo", skriver de, og anbefaler de som ikke er tissetrengt til å dra dit og nyte den fine utsikten fra stedet.

Ureddplassen er også et minnesmerke for den norske ubåten Uredd, som under krigen i 1943 sank ved Helgelandskysten.

Bading i Skaiti og snorkling i Saltstraumen

Videre er Argaladhytta, Bodø og Omegn Turistforenings hytte i Sulitjelmafjellene omtalt som en romantisk destinasjon i Salten.

- Hytta ligger fint til i Junkerdal nasjonalpark, like ved en kulp i Skaitielva, som er godt beskyttet av bjørkeskogen i den trange dalføret, og som egner seg for bading.

At verdens sterkeste tidevannsstrøm, Saltstraumen i Bodø kommune, blir nevnt er vel egentlig ikke en overraskelse. Her anbefales der å teste ut snorkling og oppleve fartsfølelsen i vannet.

Neste sted i Salten er Nordlandsbanen, som går mellom Trondheim og Bodø. Der kan du oppleve et vekslende landskap fra kyst til innland og høyfjell.

- Nordlandsbanen er kåret til en av verdens vakreste togreiser av den britiske avisen The Guardian, skriver VG.

Høye fjell og lave temperaturer

Neste punkt på kartet er Mjellestranda i Bodø, som blir trukket frem som en av femten norske strender som burde oppleves.

- Sandstranden er omgitt av høye fjell og store gressletter, hvor folk møtes for å grille sammen, sole seg, leke og gå tur. Og bade hvis man er tøff nok, skriver journalisten. Det er vi.

Et lite stykke unna ligger Kjerringøy Bryggehotell, også i Bodø kommune, som VG omtaler som et av landets herlige hoteller ved vannet.

- Kjerringøy Bryggehotell på Kjerringøy - nord for Bodø, byr på slående vakker natur og hyggelig stemning på brygga. Ta et bad i badestampen om temperaturene i vannet er for lav, bli med på havørnsafari eller lei sykkel.

Stress ned i Steigen

Litt lengre nord skal vi til Manshausen Island, som ligger på Nordskot i Steigen kommune. I VG Reises artikkel om unike overnattinger i Norge, finner vi sjøhyttene som ligger helt i vannkanten.

- Hver hytte har fire sengeplasser. Du kan også leie kajakk, dykkeutstyr, havfiskeutstyr, båter, sykler og så videre.

Siste punkt for Salten ligger også i Steigen kommune. Her er det Engeløya nord i kommunen som trekkes frem.

- Vakker natur, mystiske fortidsminner og lite trafikk gjør Engeløya til et funn for en avslappet Norgesferie.

Artikkeltags