Førstkommende onsdag, 30. november, er det klart for direktesendt fylkesfinale i Klassequizen 2023.

Da møtes de fire lagene som gjorde det best i kvalifiseringen: Sørvågen skole fra Moskenes, Alstad ungdomsskole fra Bodø, Rognan ungdomsskole og Grane barne- og ungdomsskole.

Det skriver NRK i ei pressemelding.

– Vi gleder oss veldig til å samle lagene til direktesendt finale. Det blir utrolig spennende og gøy, sier programleder Kristin Skjefstad Isaksen i NRK Nordland.

Skryter av nivået

Klassequizen er en nasjonal kunnskapskonkurranse for elever på 10. trinn, og arrangeres årlig på NRK. Isaksen leder den populære spørrekonkurransen for andre år på rad. Hun har siden september reist rundt i hele Nordland fylke for å teste elevene.

Hele 36 skoler fra nord til sør meldte seg på til årets utgave. Det hele startet på Ørnes og ble avsluttet på Ballstad.

– Nivået har vært imponerende høyt også i år. To av finalelagene slo til med full pott i kvalifiseringen, og elevene er generelt veldig flinke, skryter programlederen.

– I tillegg er det veldig gøy at store deler av fylket er representert i finalen, legger hun til.

Tradisjonen tro skal quizdronning Liv Boye Okkenhaug bistå i fylkesfinalen. Okkenhaug har laget spørsmålene tiendeklassingene skal få bryne seg på og er også finaledommer. I tillegg er fylkesråden for utdanning, Elin Dahlseng Eide (Ap), til stede.

Vinnerne til nasjonal finale

Finalen kjøres i to deler. Vinnerne av hver duell går altså videre til den nasjonale finalen i Oslo våren 2023.

Grane barne- og ungdomsskole møter Sørvågen til første finale. I den andre møtes Alstad ungdomsskole og Rognan ungdomsskole.

Selve finalen starter klokka 14:15 onsdag. Det er også åpent for publikum i Stormen bibliotek.

– Fylkesfinalen i Klassequizen er en veldig morsom begivenhet for oss, og mange i NRK Nordland er involvert i direktesendingen i samarbeid med flinke folk hos Stormen bibliotek, forteller konstituert redaksjonssjef Ole Marius Hågensen Rørstad i NRK Nordland.