Disse kan bli Årets Nordlending 2020 – stem på din favoritt

Juryen har bestemt seg og kandidatene til Årets Nordlending 2020 er klare. Du kan stemme nederst i saken.
Publisert

Totalt kom det inn 590 nominasjoner, fordelt på 100 ulike navn, da juryen ba folket i Nordland om hjelp til å finne gode kandidater til hedersprisen Årets Nordlending.

Prisen, som har blitt delt ut siden 2002, deles ut av NRK Nordland og Avisa Nordland. Juryen har i år bestått av konstituert sjefredaktør Markus Rask Jensen i Avisa Nordland, distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK Nordland, Mariann Meby i Bodø Energi og fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

– For meg er dette er årets koseligste oppgave, og vi nordlendinger har virkelig mange mennesker rundt oss vi kan være stolte over, sier Mariann Meby.

– Vi har gått gjennom samtlige forslag som Nordlands innbyggere har sendt oss, så da og få denne listen ned til ti stykker er dog alltid en krevende oppgave. Det er så utrolig mange gode historier og mennesker å trekke fram, fortsetter hun.

Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen var med i juryen for første gang.

– Det har vært spennende og interessant å gå gjennom alle de foreslåtte kandidatene. Vi har utrolig mange dyktige mennesker i fylket vårt, som gjør en stor og viktig innsats på vidt forskjellige områder. Jeg er så stolt over å være nordlending, og veldig takknemlig for å ha fått vært med i juryen.

Årets kandidater

I år kom det altså inn forslag på 102 ulike kandidater. I fjor var tallet 189.

– Juryen har gått flere runder og diskutert nøye. Vi mener vi har kommet fram til ti meget gode kandidater, sier Markus Rask Jensen.

Dette er årets ti kandidater:

1. Dina Fonn Sætre og Henning Holand, Steigen

2. Marlene Sæthre, Moskenes

3. Morten Thoresen, Bodø

4. Kitty Vassdal, Vefsn

5. Sonja Djønne og Thoralf Lian, Rana

6. Håvard Jansen, Saltdal

7. Tone og Roger Rustad, Narvik

8. Simon Myrvang, Meløy

9. Sandra Lyng, Vefsn

10. Bodø/Glimt, Bodø

Ny fase

Nå går arbeidet inn i en ny fase, og også her er juryen avhengig av hjelp fra Nordlands befolkning.

– Vi fikk inn mange gode forslag fra folk over hele fylket, og nå håper vi folk bidrar til å finne fram til en verdig vinner av årets hederspris, sier Eivind Undrum Jacobsen i NRK.

Tradisjonen tro bes også folket om hjelp til å velge ut hvem av de ti kandidatene som skal vinne. Juryen oppfordrer folk til å stemme på nett der man også kan gi sin begrunnelse for valget. Disse vil bli vektlagt i utvelgelsen.

Det er også mulig å stemme på e-post. Da sender du en e-post til nordlending@an.no med kandidatnummeret, og gjerne en begrunnelse.

Avstemmingen avsluttes – og hvem som kåres til Årets Nordlending 2020 offentliggjøres like før jul.

Artikkeltags