Gå til sidens hovedinnhold

Dette har vi ikke fortjent!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leste kommentaren som redaktør Børre Arntzen hadde skrevet i Bodø By den 30.01.2020 og jeg må si det var med blandede følelser, og det viser seg at jeg er ikke den eneste som reagerer.

La meg bare starte med at i det moderne samfunnet som vi lever i er det ikke rom for noe så utdatert som fryktkulturer, hverken av det ene eller andre slaget, det betyr dessverre ikke at det ikke kan forekomme.

Noen har opplevd det og det må tas på høyeste alvor.

I 2009 startet jeg å jobbe her i kommunen som assistent i en 14% stilling, ganske uerfaren. Jeg ble sykepleier året etter i det som da var Østbyen hjemmetjeneste og som nå er blitt Hjemmetjenesten Sentrum.

Helsevesenet byr på mange utfordringer og Bodø kommune er ikke noe unntak. I løpet av disse årene er det blitt en del diskusjoner om hva som vil være beste fremgangsmåte, eller om ting som ikke var så bra og vi måtte endre på.

Ofte har en uttalt seg innad i tjenesten og noen ganger utad. En har kommunisert med kolleger, ledere, administrasjon og politikere.

Når det har skjedd ting som vi ikke har vært enig i så har vi også gitt uttrykk for det. Jeg for min del har aldri hatt grunn for å være redd for represalier for å ha uttalt meg.

Det skjer ting i HO-sektoren i Bodø kommune, og ikke bare negativt, selv om det er ofte det som kommer frem.

Her prøves ut ting, om det er vaktordninger eller velferdsteknologi, samarbeid mellom virksomheter eller endringer i tjenestetilbud. Det jobbes med rekruttering. Her er muligheter for å være med på å utvikle tjenester.

Når det advares mot hele HO-etaten i Bodø kommune, ikke bare straffer en alle for ugjerningene til noen få, men den forholdsvis nyutdannede sykepleieren går også glipp av disse mulighetene.

I løpet av de årene jeg har jobbet i Bodø kommune har jeg også hatt ansvar for opplæring av nye kolleger fra tid til annen. Jeg pleier å si at skulle de være i tvil, så ring. En skal slippe å stå alene i utfordrende situasjoner.

Det er en flott gjeng som jobber her, som støtter og tar vare på hverandre, fra ufaglærte til ledere.

Det er oss det advares mot, det har vi ikke fortjent.

Kommentarer til denne saken