Det kom inn over 350 forslag til kandidater og over 4600 stemmer da Avisa Nordland og NRK Nordland ba om hjelp til å finne Årets Nordlending 2022.

Etter en stor høringsrunde blant folket har juryen nå kommet fram til årets vinner.

Årets Nordlending 2022 er Glimt-supporterne.

- I takt med lagets prestasjoner har det skjedd mye med tilskuerne på Aspmyra. En gang var de skammelig få og pinlig stille. Slik er det ikke lenger. Nå er det sangen, fargene og smilene som løfter Glimt gjennom Norge og Europa, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen, som har bestått av Vibeke Madsen i NRK Nordland, Daniel Bjarmann-Simonsen i NHO Nordland, Gro Bergrabb i Nordland Musikkfestuke og Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland, skriver videre:

- Det er en mektig opplevelse når et samstemt kor med 8 000 nordlendinger løfter de gule skjerfene og synger “Å eg veit meg et land”. Før så vi rart på folk som ropte og sang. Nå ser vi rart på de som ikke gjør det. Hver kamp er blitt en fest.

Juryen peker også på at dagens supportere følger opp en sterk tradisjon.

- På 70-tallet var Glimt selve symbolet for nordnorsk identitet, stolthet og kamp mot diskriminering - på og utenfor fotballbanen. Glimt-tilhengerne - med Halvdan Sivertsen, Knut Eide og Arnulf “med tannbørsten” Bendixen i spissen - innførte engelsk supporterkultur til Norge med gule antrekk, kreativ sang, plakater og felles opptog til Aspmyra før kamp.

Glimt-supporterne fikk flest stemmer i årets kåring.

Folket har gitt mange begrunnelser når de har stemt på Glimt-supporterne. Mange trekker fram samhold, positivitet og god støtte i sine begrunnelser.

Dette sier folket om Årets nordlending 2022

 • Det er alltid god stemning blant Glimt-supporterne. Vi heier frem byen og klubben gjennom opp- og nedturer. Det er en familie som stiller opp, for et fellesskap!

 • Glimt-supporterne har hevet nivået sitt enormt i år, og er aldri under 5000 på hjemmekamp, eller under 1000 på bortekamp. I tillegg har de vist et stort samfunnsengasjement og tatt tydelig standpunkt til samfunnstema

 • De har satt Bodø og Glimt på kartet internasjonalt, og høster ros hvor enn de reiser. I tillegg til å lage masse liv og røre på tribuner over hele landet, og i Europa, er de inkluderende. I tillegg oppfører de seg fint på tur.

 • Glimt sine supportere leverer i verdensklasse og får oppmerksomhet LANGT utenfor kommunegrensa for hva de leverer.

 • Siden min første kamp i 1975 - cupfinalen på tv - har jeg sett så mange Glimt-kamper jeg har greid. Og i år har det vært et enormt lyd og positiv stemning både før og etter kamp! Uansett motstand og uke dag har folk strømmet til kamper.

 • De klarer å få 8000 tilskuere på Aspmyra til å føle seg som en stor vennegjeng

 • Glimtsupporterne har de siste 2-3 årene mobilisert og skapt en folkebevegelse både innenlands og ute i europa på en helt unik måte, takket være kjernen av supporterne i nord, midt, sør og vest. Disse som i mange år har støttet Glimt laget uforbeholdent har fått med seg mange tusen gule supportere på Glimt sitt utrolige eventyr de siste 4 årene.

 • Glimt i sør gjør en formidabel jobb. De høres og sees under kamp, men det som skjer utenom er minst like viktig. Champ Sportsbar har blitt et sted der supportere samles året rundt. Det er en raushet og inkludering i miljøet som er svært viktig for mange. GLIS bidrar til mindre ensomhet for mange nordlendinger som trekkes til hovedstaden. Legning og etnisitet er uviktig. I GLIS-familien er alle like viktige og velkomne. Uansett om du er sånn eller slik. En og annen VIF-supporter har også sin naturlige plass i gjengen. GLIS er verdens beste supporterklubb! De fortjener å vinne sammen med J-feltet, som har bidratt til magisk stemning både hjemme og borte. FØRR EVIG!

 • De har vist en supporterkultur som har gjort oss stolte både her hjemme og ute i Europa. De har vært flotte ambassadører for Bodø og Nord-Norge.

 • Årets supportergjeng. Tror ikke Bodø/Glimt hadde nådd så langt uten disse fantastiske folka i ryggen. Standby i medgang og motgang. I motsetning til andre supportere som forlater hjemmearenaen når deres lag gjør det dårlig, så er det rom for det meste hos denne gjengen

 • Det er ingen som har markedsført Bodø på en bedre måte - både i Norge og utenfor landets grenser! Supporterne har på en fin måte satt Bodø på kartet, og bidratt til å gjøre oss bodøværinger stolt!