Det er vanskelig å finne ord som ikke allerede er brukt mange ganger for å beskrive Bodø/Glimts andre jubelsesong på rad. Men det vi opplever nå overgår selv de villeste drømmene om superlaget.

Én ting er at Glimt i år har gjort det fantastisk bra til tross for å ha mistet tre stjernespillere i vinter. En annen sak er at dette laget har spilt hele 43 kamper fra seriestarten mot Tromsø i mai til og med europacupkampen mot CSKA Sofia torsdag.

Det betyr ca. 1,5 kamp i uka. For seks – sju av spillerne kommer kamper og samlinger med forskjellige landslag i tillegg.

Et vanvittig antall kamper, og fortsatt gjenstår det fire før Kjetil Knutsen & co. kan ta seg en velfortjent ferie. Skjønt ferie, etter puljespillet i Europa blir det vel mer snakk om fri med gode opplegg for egentrening.

Men det er ikke bare antallet kamper som er vanvittig. Også resultatene får Fotball-Norge til å steile i beundring: 28 seire, 10 uavgjort og bare 5 tap på årets 43 kamper. Avansement i europacupen er sikret, og om en uke eller to kan forhåpentligvis det andre seriegullet feires.

Det virker som om Kjetil Knutsen kjører «ultimate team» som om dette er en sesong i FIFA 22, og får akkurat de spillerne, det spillet og de resultatene han ønsker seg.

Derfor var det faktisk litt godt å kjenne på at også Glimt kan vise svakheter og kjempes ut av stilen. Akkurat det skjedde i andre omgang mot CSKA Sofia. Heldigvis uten at det fikk flere følger enn at glimtspillerne var litt misfornøyd, selv etter en seier og fortsatt gruppeledelse. Fokuset på prestasjon og ikke resultat er virkelig grunnfestet i troppen, og det har vi sett og hørt i snart tre sesonger nå.

Rosenborg på Lerkendal er neste utfordring, årets 44. kamp. Åge Hareide kan kanskje få bitte lite rett i «analysen» fra i sommer hvor veteranen sa at Glimts kamper i Europa var fordel RBK. Så langt har den uttalelsen holdt seg svært dårlig og nærmest blitt brukt som en vits. Men om Glimt skulle slite litt på søndag ville det være hundre prosent naturlig kun tre dager etter kraftanstrengelsen i Europa, og utelukkende restitusjon og hvile før kampstart søndag.

Naturlig? Det er virkelig ikke mye «naturlig» over det Glimt presterer for tiden. Derfor gir Norsk Tipping og andre bettingselskap mer penger igjen på Rosenborg-seier enn Glimt-seier på søndag.

Ett av utallige små tegn på hvordan maktforholdet i norsk fotball har utviklet seg. Dette kan du bare ikke hoppe av nå, Kjetil Knutsen!