Gå til sidens hovedinnhold

- Det lover ikke godt for fremtidig samarbeid

Artikkelen er over 1 år gammel

- Jeg synes det er svært lite konstruktivt av en interesseorganisasjon å bruke begrepet som rasering, det lover ikke godt for framtidig samarbeid, sier Tomas Norvoll til IT Forumets påstander om rasering av tilbudet i den videregående skolen.

- Heldigvis opplever jeg at det er en god dialog med bedriftene innen IKT bransjen, ikke minst med tanke på læreplasser.

Jeg tror vi har mye mer igjen for å jobbe i lag enn å slenge karakteristikker etter hverandre, fortsetter han.

Norvoll viser ti at det er departementet som har bestemt at IKT servicefag opphører som fag. Dette gjelder også en rekke andre yrkesfag.

- På den andre siden introduseres det en del nye fag. Vi velger å introdusere nesten alle de nye fagene i Nordland. Første år legges det opp til at fagene skal finnes ved en skole i hver region. Dersom det viser seg at det er god søkning vil det selvsagt bli flere paralleller. Regnestykket om antall lærlinger er derfor ikke uten videre riktig, mener Norvoll.

- Vi vil også vurdere å utvide til flere skoler etter hvert når vi ser hvordan interessen er, fortsetter han.

Norvoll fortsetter med at det er langt færre elever i Nordland nå enn det man har vært vant til:

- Det er derfor ikke mulig å ha alle fag over alt. En funksjonsfordeling mellom skolene Er den beste måten å sikre at vi ivaretar alle bransjer.

Kommentarer til denne saken