Gå til sidens hovedinnhold

Det grønne skiftet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser og ser utrykket på tv, men jeg skjønner ikke helt hva det betyr. Så søker jeg på nettet, men blir ikke klokere av det. Allikevel, det er noe som begynner å demre i min gamle hjerne, jeg har også lest noen bøker gjennom årene.

”Bønder og husmenn.” Er det den tiden som er kommet tilbake, men bare i en annen form? Våre politikere har makt akkurat som bønder hadde før, og vi skattebetalere skal få lov å bli husmenn.

Ja, det er vel ingen som tror at politikere tenker å sløyfe noen av sine egne goder? De kommer til å fly like mye som før, og er det noen som tror de lar bilen stå når de ønsker å kjøre? De bare øker sin millionlønn. En vanlig lønnsmottaker får kanskje noen kroner ekstra så det skal se fint ut, mens avgiftene blir mangedobla. Fins det ingen grense på hvor mye skatter og avgifter de kan kreve av dagens husmenn?

Politikerne importerer folk fra andre land, og gir dem trygder som våre gamle har kjempet for, og ikke bare det. Mange importerte tar med seg sine dårligste egenskaper og bruker dem i Norge. Og myndigheten snakker bare om mangfold?

Våre egne gamle og syke blir forlatt alene i sine hus, hvor en husrøkter kommer innom en gang eller to om dagen for å se om det er liv. Tidligere var dette en jobb som ble utført av mennesker som hadde omsorg for gamle. I dag er dette gjort om til ”minuttjobb”. Det kreves utdannelse til alt i dag. Hvorfor har myndighetene ødelagt arbeidsforholdene for de gode hjemmehjelperne?

Strømprisene viser vel mer enn mye annet at politikere inngår avtaler med andre land som de ikke selv har kontroll over.

Vi har lenge hatt et system hvor det ikke skal bygges eldrehjem til gamle hvor de kan få hjelp og omsorg.

Politikerne burde komme seg ned på jordet, se at folk lever lengre, planlegge, og bygge gode eldrehjem. Dette bør gjøres før de ofrer alle våre gode inntektskilder til de grønne drømmerne.

Er du enig?

Bodil Solbakk

Kommentarer til denne saken