La gå at Arsenal er en storklubb og ligaleder i fotballens hjemland. Torsdag kveld skulle Mikel Artetas menn blitt sendt direkte hjem til London med nøyaktig null poeng. I stedet kunne de juble for en seier så ufortjent som en ufortjent seier KAN bli. Eksperter og fotballfolk er fulle av lovord om laget fra det kalde nord, men hva hjelper vel det?

Det finnes ikke noe som er så kjipt som et hederlig tap; et tap i en kamp der lillebror skulle ha vunnet, men hvor storebror gjør akkurat det lille som må til for å vinne – og vinner.

Derfor er det først og fremst skuffelsen jeg kjenner på etter å ha sett en flott prestasjon av Glimt og en nesten usannsynlig sterk prestasjon av publikumet på Aspmyra.

En god førsteomgang ble etterfulgt av en fantastisk god andreomgang. Stjernene fra London kom vel i realiteten til kun én eneste stor sjanse, og den flakset sannelig i mål.

Alle tre i Glimts angrep hadde STORE muligheter til å score på Matt Turner i Arsenal-målet. Pellegrino tidlig i første omgang. Runar Espejord midtveis i andre. Ola Solbakken litt senere. Særlig Espejords sjanse var så stor at det der og da føltes utilgivelig at han bommet.

Det er med andre ord ikke spillestilen til Glimt det er noe galt med. Laget kommer til vanvittig store sjanser, men tar ikke vare på dem. Glimt dominerte Arsenal i store deler av andre omgang, men til liten nytte. Det var Arsenal-manager Arteta som kunne stå der og glise etter «job well done» på en veldig vanskelig bortebane.

Kjipt, men sant.

Noe som føltes nesten like kjipt som selve tapet, skjedde allerede etter 12 minutter. Før det, så vi en Ulrik Saltnes i kanonslag. Han var definitivt i gang med å prege kampen, det var så tydelig. Men så kjente han tydeligvis på lårskaden og måtte gi seg.

Glimt er blitt så gode og vi er blitt så vant med enormt sterke resultater i Europa på Aspmyra, at vi følte et berettiget håp om uavgjort eller seier mot Arsenal. At vi da henger med hodet etter å sitte igjen med ingenting for første gang på 15 Europacupkamper på hjemmebane, forteller noe om hvilke steg klubben vår har tatt.

Sånn, da har jeg skrevet av meg skuffelsen over at Glimt ikke slo Arsenal (!), og vi svitsjer til søndag. Da gjelder det, gutter. Hører dere, Pellegrino, Espejord og Solbakken?

Vis hele Fotball-Norge at hederlige nederlag ikke er noe Glimt holder på med til vanlig.