Gå til sidens hovedinnhold

Det er nå vi trenger lyspunktene

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er en tid for solidaritet, for krisehåndtering - men det er også en tid hvor vi trenger positivitet og optimisme. Det blir også en viktig jobb for oss som avis.

Apropos Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg skal innrømme at jeg trengte et minutt da jeg våkna lørdag morgen, hvor jeg måtte løsrive meg fra tanken om at dette ikke kunne være virkelig.

Åpner du VG, AN eller en annen nettavis og scroller nedover, er det som møter deg som hentet ut fra en apokalyptisk storfilm fra Hollywood.

Land som stenger grensene, tomme gater, hamstring i butikker, nye og ekspanderende smittetall.

For de av oss som er ekstra utsatt, de eldre eller andre i risikogrupper, er det en skremmende tid. Og selv om man ser bort fra de enorme helsemessige konsekvensene, vil følgene for samfunnet bli så store at det akkurat nå er umulig å forestille seg det.

Folk permitteres fra jobbene sine, vi må forvente konkurser og de fleste av oss må forberede oss på helt andre liv en periode. Sannsynligvis i måneder, ut fra prognosene som foreligger. Det er usikkert om det blir en sommer med noe særlig sosial omgang.

I lokalene hos Avisa Nordland var det en håndfull mennesker på jobb i går. Det er iverksatt hjemmekontor for de aller fleste funksjoner, men vi har en avgjørende rolle når det gjelder å formidle viktig informasjon rundt koronaviruset, tiltakene som myndighetene gjør og følgene av disse.

Men jeg synes vi også har en annen, litt underkommunisert rolle:

Når menneskene i bodøsamfunnet i stor grad holder seg hjemme, når vi er uten møteplasser og sosialt samvær, har vi en oppgave som går ut på å være bindevevet mellom oss alle.

For mange er avisen et kjærkomment avbrekk hvor vi kan få med oss hva som skjer. Ikke bare om koronaviruset, men om alt det andre som tross alt pågår i samfunnet.

Dette tror jeg er viktig. Selv kjenner jeg mye på at vi går noen dystre måneder i møte. Det gnager som en bekymring i bakhodet. Da er det godt å få andre impulser. Historier om optimisme og positivitet, om mennesker som får dagliglivet til å rulle og gå, tross alt, om drømmer og fremtidsutsikter.

Det skal vi også formidle. Vi kan ikke bare skrive om korona. Derfor dette løftet - men også en oppfordring til deg som leser: Vi vil veldig gjerne ha tips som handler om alt annet enn det dystre som utspiller seg i samfunnet.

Det kommer en tid etter koronaen. Hva som har skjedd innen da, vet ingen. Men vi vet at vi trenger lyspunktene som minner oss på det fantastiske samfunnet vi har.

Så send oss dine innspill på tips@an.no - vi skal fortsette å jobbe for å vise frem det som skjer. Hver eneste dag. På vondt, men også på godt.

Kommentarer til denne saken