Gå til sidens hovedinnhold

Det er jo ikke 1. april i dag

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nei, det er ikke en aprilspøk, det er knallharde fakta som gir gysninger nedover ryggen. Må vi splitte opp, selge gård og grunn, og sette nesen sydover. Hadde aldri trodd at fylkestinget skulle bli den part som tvinger oss til å flytte fra fylket.

Hva er det dere driver med?

Dere må virkelig tenke tankene deres på nytt, og ta deres egne vedtak opp til kontroll og evaluering.

Ekskludert
Dere har vedtatt x antall millioner til kulturtiltak for at Bodø skal bli kulturhovedstad, kollektivtrafikken deres går i sitt vanlige daglige rush med like mange betalende som før. Hvorfor er ikke dette tilfellet sør på Helgeland. Jo, vi har en økning i våre utgifter til vår kollektivtrafikk så til de grader. Vårt eget fylke har EKSKLUDERT en gruppe mennesker fra å delta i ting som skjer i våre regionsentre. Dette er også virkeligheten for flere grupper i vårt langstrakte fylke.

For dem som har mest
Våre øybarn skal til sine idrettslag, sine fotballkamper, sine teaterøvinger, sine kulturskoletilbud, sin svømmeundervisning, sin kjeveortoped, sin spesialist på sykehus, sin time hos barne- og ungdomspsykiatrien. Hva tenker dere? Er det bare de med mest å rutte med som skal følge opp disse tjenestene/aktivitetene/tilbudene. Skal vi starte 2020 med å ekskludere barn fra å delta på sine aktiviteter. Dere må ta innover dere at ikke alle har midler til å følge med på dette racet, og da er det våre barn det går utover.

Kutt overskuddet
Dere velger altså å legge deres overskudd på 6,8%, selv om dere mener 4% overskudd er nok for å ha en sunn økonomi. Med bare 5,8% i overskudd hadde dere frigjort 60 millioner kroner der noe av midlene kunne blitt brukt til vår eneste veistrekning inn til regionsenteret.

Kommentarer til denne saken