Gå til sidens hovedinnhold

Der sprakk trollet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, i starten av valgkampen plutselig åpner for å samarbeide med Erna og Høyre, undergraver han troverdigheten både til seg selv og til partiet. Høyre står for den politikken som mest av alt har bidratt til Senterpartiets vekst, nemlig sentralisering. Med en slik vingling taper Vedum i alle fall min stemme.

Regjeringspartiene har mer enn noen gang bidratt til nedbygging av Norge gjennom reformer som folk flest er svært uenige i, og som nettopp har bidratt til å styrke det rød-grønne alternativet. Dessuten står de bak en organisering av lærerutdanningen som gir sterke (rådmanns-)argument for nedlegging av mindre skoler, altså sentralisering. Dette fører til skyss for elevene, og at bygdene mister både det kulturelle samlingspunkt skolen kan være, og arbeidsplasser.

Regjeringen har også stått for et storslagent salg av Norge gjennom å privatisere norske fjell og skoger (Statskog). Riktignok går salget, foreløpig, i hovedsak til jord- og skogeiere slik at driften kan effektiviseres. Men når eiendommene først er i private hender, kan de også selges til hvem som helst, inklusive utenlandske kjøpere. Private eiere kan dessuten begrense allmennhetens, dvs. dine og mine muligheter til jakt og fiske.

Er dette i Senterpartiets ånd?

Kommentarer til denne saken