(Broom) Bobil-salget går unna i Norge om dagen. Veksten er spesielt stor på de større og mer eksklusive bobilene, som økte salget med hele 30 prosent i fjor.

Mens noen altså tar den helt ut og kjøper digre luksusbiler, nøyer andre seg med noe litt mindre – men som også skiller seg ut.

Her tar man gjerne utgangspunkt i en mindre varebil. Så gjelder det å utnytte plassen optimalt, slik at det er mulig å reise å bo i bilen.

Et eksempel på sistnevnte fikk Jon Torjus Alten øye på forleden. Han jobber som driftsansvarlig på Stokke senter i Vestfold, og er i tillegg fotograf for TV 2.

Jon Torjus var på jobb da en liten, rød bil svingte inn på parkeringsplassen ved kjøpesenteret:

Mye utstyr

– Den var ikke akkurat vanskelig å oppdage! Det er rett og slett en Citroën Berlingo som er bygget om til en liten bobil. I følge eierne er bilen bygget på en standard varebilramme i Frankrike, forteller Jon Torjus.

Han fikk bli med inn å se nærmere på minicamperen, som var en snartur innom butikken i Stokke.

– Påbygget var overraskende godt utstyrt. Bilen har en egen vanntank, så her er det ingen problem å ta morgenstellet, eller oppvasken for den del.

En liten hake…

Jon Torjus forteller videre at bilen, tross sitt utgangspunkt som en liten varebil, nærmest fremstår som en fullverdig bobil.

– Jada. Det meste av hva du forventer i en liten bobil er på plass. I tillegg til innlagt vann, er den utstyrt med kokeplater, kjøleskap og flere overskap slik at plassutnyttelsen er god.

– Den eneste ulempen er at det ikke er mulig å komme seg gjennom påbygget og frem til kupeen. Da må du ut av bilen, som kan være en liten hake når det regner, for eksempel.

Drar på lengre turer

Den lille minicamperen eies av et eldre ektepar. I følge Jon Torjus, som fikk en prat med dem, fungerer bilen helt fint også på lengre turer.

– Den har jo strengt talt alt man trenger. Dessuten er den liten og enkel å ta med seg rundt på tur, noe eierne setter stor pris på. Bilen er sånn sett et fint bevis på at det enkle ofte kan være det beste, avslutter han.