Gå til sidens hovedinnhold

Denne kranen blir sentral for å finne ut hvorfor 22-åring døde

For abonnenter

(Nordlys): Politiet fortsetter tirsdag etterforskningen etter dødsulykken på snurrevadfartøyet «Fugløybuen». Båten ligger ennå til kai i Tromsø tirsdag formiddag.

Det var 22 år gamle Thomas-André Slettbakk Fagerli fra Meløy i Nordland som omkom etter ulykke rundt klokken 00.30 natt til søndag.

22-åringen utgjorde sammen med tre andre mannskapet på fiskebåten.

Politiadvokat Trude Kvanli sier tirsdag formiddag til Nordlys at de ennå gjør undersøkelser om bord. Hun sier det er for tidlig å gå inn på hva mannskapet har forklart i avhør.

- Vi holder på å ferdig- og sammenstille avhørene nå, sier hun.

Dødsulykken på fiskebåt: Deler av kran falt ned

Skulle heise opp noten

Kvanli forteller at det er brakt på det er rene at ulykken skjedde under aktivt fiske. Det var da mannskapet skulle heise opp noten, at det gikk galt.

- Deler av en kran har falt ned. Så langt tyder det på at det har vært et brudd i krana som brukes for å heise opp nota, sier Kvanli.

Hun vil ikke kommentere om mannskapet ble øyevitner til ulykken.

- Det kan jeg ikke gå inn på. Fokuset vårt er å finne ut hva som har skjedd og hvorfor det har skjedd. Detaljene må vi komme tilbake til, sier Kvanli, som legger til at politiet samarbeider godt med rederi og skipperen på fartøyet.

Havarikommisjonen undersøker

Avdelingsdirektør Dag S. Liseth i Statens havarikommisjon for sjøfart sier til Nordlys at de har iverksatt sin egen undersøkelse av saken.

- Det har vært en dødsulykke om bord i et fiskefartøy i forbindelse med driften, og da ligger det innenfor vårt mandat å undersøke saken. Derfor har vi etablert et undersøkelsesteam som er i kontakt med de relevante partene, sier Liseth.

Undersøkelsesteamet vil kartlegge alle omstendigheter som kan ha hatt betydning for ulykken og det tragiske utfallet.

- Til slutt publiserer vi en offentlig rapport hvor vi redegjør for hendelsesforløpet, i håp om at dette kan medføre læring for relevante aktører i fremtiden, sier Liseth.

Kommentarer til denne saken