Denne kiosken skaper flere millionærer enn noen andre

Satser på storgevinst: Det skader jo ikke å ha rykte som en vinnerkiosk, mente Rolf Arne Tønseth som leverte inn kupong hos Karl Arnfinn Fredheim på Olakiosken i går.

Satser på storgevinst: Det skader jo ikke å ha rykte som en vinnerkiosk, mente Rolf Arne Tønseth som leverte inn kupong hos Karl Arnfinn Fredheim på Olakiosken i går. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tre storvinnere allerede i år.

DEL

– En, to, tre og med det fjerde skal det skje. Kanskje...

Rolf Arne Tønseth krysset både fingre og tær da han leverte inn Lotto-kupong på Olakiosken i Bankgata i Bodø sentrum i går.

– Det er første gang jeg leverer her, og det er fordi jeg har fått kontor i nærheten. Men det er selvfølgelig ingen ulempe at kiosken er kjent som en «lykkekiosk», smiler Tønseth.

Storgevinst

Olakiosken i Bankgata har nemlig fått diplom for å ha solgt Lotto-kuponger som har gjort tre spillere til mangemillionærer, bare siste halvåret.

Til sammen ga dette en utbetaling på 39.181.915 kroner.

Ingrid Mathisen hos Norsk Tipping sier de ikke har sammenlignbar statistikk for de ulike kommisjonærene, men føler seg sikker på at Olakiosken er landets lykkekiosk i 2015.

– Det er svært lite sannsynlig at det er noen andre som kan skilte med tre storgevinster de siste seks månedene, sier hun til Avisa Nordland.

Og i dag er altså muligheten til stede for «lottere» til å sikre seg nok en storgevinst. Det ligger nemlig 75 millioner i VikingLotto-potten.

– Veldig hyggelig, sier kioskeier Karl Arnfinn Fredheim. Nylig innkasserte en spiller hele 34 millioner kroner.

– Får du informasjon om hvem som har vunnet?

– Nei. Jeg aner ikke hvem som har vunnet. Bortsett fra at det skal være en mann som vant de 34 millionene.

– Hender det at noen kommer innom og forteller at de har vunnet?

– Ja, det hender.

To tidligere

Men flere har fått storgevinst hittil i år. En spiller har vunnet drøyt 2,8 millioner kroner. Og en kvinne, ifølge Norsk Tipping, vant nærmere 2.3 millioner. Begge hadde levert kupong på Olakiosken.

– Er det menn enn kvinner som spiller, Karl Arnfinn Fredheim?

– Når det gjelder Lotto og Vikinglotto er det flest kvinner. På Oddsen er 70/80 prosent menn.

Lang historie

Men det er ikke bare i 2015 folk har spilt seg rik på Olakiosken.

– De første diplomene vi har er fra sent 80-tall. Så vi har en lang historie der, forklarer Fredheim.

Etter en kjapp hoderegning kommer han fram til at kiosken har hatt åtte spillere som har vunnet over en million. I tillegg til ca. 15–20 med gevinster tett opp til millionen.

Tung tid

– Og vi har plass til flere diplomer, smiler Fredheim, som priser seg lykkelig over at kommunens gravearbeider i Bankgata omsider går mot slutten.

– Det har vært gravearbeider her i 14 måneder. Det har gjort atkomsten hit vanskelig og skapt problemer, ikke minst økonomisk. Men jeg har holdt det gående ved å redusere både varelageret og min egen lønn. Når arbeidet nå er over håper jeg på bedre tider, sier Fredheim.