Gå til sidens hovedinnhold

Denne herr Nilsen må gjerne legge seg paddeflat, og unnskylde ubehaget Else og Cecilie Ramona har opplevd

Artikkelen er over 1 år gammel

Apropos Dette er et leserbrev, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Først var vi finnmarkinger i min nærhet overbevist om at det var en spøk. At noen bare skulle vise hvor langt krenkelseshysteriet var kommet.

Men den gang ei – en mann ved navn Bernt Nilsen fra Kirkens har i fullt alvor latt seg krenke over at søstrene Else og Cecilie Ramona Kåss Furuseth viste sin medfølelse til de som skulle bade i ikke fullt så imponerende 14,3 varmegrader i Gakorivannet i Alta.

Mannen har i fullt alvor klaget søstrene inn for Kringkastingsrådet.

EN forklaring følger: I nær hele sin eksistens har Reiseradioen avsluttet sine daglig sendinger med å fortelle badetemperaturer fra hele landet. Tradisjonen tro har det i alle år vært høyere temperaturer jo lenger sør du kommer.

Årets programledere er søstrene Kåss Furuseth.

I søndagens sending 28. juni humret jeg lett da «Gakorivannet 14,3 grader» ble tilgodesett med et – jeg kondolerer så mye, fra en medfølende Else som hadde ramset opp badetemperaturer på både 19 og 24 varmegrader. Det fikk nevnte Nilsen til å skrive et sint, nei et svært indignert og humørløst, leserbrev til Altaposten.

Jeg siterer: «Jo takk – jeg kondolerer også søstrene Kåss Furuseth med sin intoleranse og manglende respekt for sine lyttere over hele landet.»

Og det fortsetter:

«Og jeg kondolerer Reiseradioen og søstrene Kåss Furuseth med sin feilaktige oppfatning av hva som gir et godt liv!»

Krydret med forslag om å be Reiseradioen gi landet-rundt-oppdateringer på multeblomster, kongekrabbefangster eller lengden på bilkøen på vei til jobb. Kan hende han hørte programmet for første gang og ikke skjønner konseptet?

Oslo-arrogansen han reagerer på i NRK kan jeg være noe enig i, men absolutt ikke her.

Uansett, som finnmarking/nordlending (husk budskapet fra Unit Five) var det uansett trist lesning. Enda tristere ble det da jeg leste at Else Kåss Furuseth la seg paddeflat, mente det var på sin plass at de ble klaget inn for Kringkastingsrådet og sa beklager, beklager.

– Klageren, Bernt Nilsen fra Kirkenes, mente vi drev forherligelse av livet i Oslo og stakkarsliggjøring av finnmarkingen. Det har aldri vært vår intensjon og vi legger oss paddeflate om det ble etterlatt inntrykk, skrev hun på sin Instagramkonto.

Det hun burde si var at Kringkastingsrådet har viktigere oppgaver enn å diskutere badetemperaturer.

I stedet ble det en lang beklagelse og forklaring av hvordan det var ment, og sorg om noen skulle føle seg støtt.

Kjære Else – du er elsket over hele landet. Det er ikke en kjeft (bortsett fra én da) som mistenker deg og din søster for å se ned på noen som helst, eller å snakke ned livet utenfor Ring3. Dere har lite å beklage, og absolutt ingenting å legge dere paddeflate for.

Dog kan denne her Nilsen gjerne legge seg paddeflat og unnskylde ubehaget Else og Cecilie Ramona har opplevd på grunn av dette.

Kommentarer til denne saken