Gå til sidens hovedinnhold

Den landskjente skuespilleren har vært flere dager i Bodø: - Tror jeg har litt tater i meg

Artikkelen er over 1 år gammel

Helge Jordal har tilbrakt flere dager i Bodø sammen med Gjertruds Sigøynerorkester.

Han er kanskje mest kjent fra filmer som Orions belte og Svart Hav, men den landskjente skuespilleren Helge Jordal (74) har hatt en stor rolle i formingen og utviklingen av Nord-Norges og hele landets syn på nordnorsk kultur.

Jordal var med på den viktige pionertida på Hålogaland Teater, og fortsatte kontakten med nordnorsk kulturliv etter at han var ferdig med sin periode på HT. Denne uken har han vært i Bodø og deltatt i Nordland Musikkfestuke, sammen med Gjertruds Sigøynerorkester.

Han har hatt kontakt med hele det nordnorske kulturlivet, blant annet Terje Nilsen.

– Til å begynne med kjente jeg han ikke noe særlig, men vi hadde litt kontakt fordi jeg ba om å få benytte noen av tekstene hans i egne prosjekter i Bergen. Det fikk jeg alltid. Senere ble vi godt kjent, Terje bodde jo i Bergen en stund, forteller Helge Jordal i en pressemelding fra Musikkfestuka.

Han fulgte Nilsens tilbakekomst i offentligheten nært og var med på Nilsens siste plate.

– Terje var en veldig viktig mann for hele den nordnorske kulturutviklingen, sier Jordal.

Jordal har vært mange dager i Bodø denne gangen, og har vært på flere av Musikkfestukas forskjellige festival-podier.

- Jeg tror jeg har litt sigøyner eller tater i meg, for jeg er så veldig glad i sigøyner-musikk. Det er derfor jeg har vært mange dager i Bodø nå, fordi Gjertrud Økland i Gjertruds Sigøynerorkester har bestemt at jeg skal være med dem på konserter både her og andre steder, sier Jordal i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken