Gå til sidens hovedinnhold

Den generalisering AN driver med på syltynt grunnlag er lavmål

Artikkelen er over 1 år gammel

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Børre Arntzen, dattera til kompisen din bør søke jobb i Bodø kommune! Jeg har selv jobbet på sykehjem i Bodø kommune i over 10 år. Jeg kom hit som ung student som skulle i praksis. Fikk helgestilling som student, og fast stilling når jeg var ferdig utdannet, og jeg har ikke angret en dag siden! Ja, det er sykepleiermangel og det fører til at det kanskje blir litt ekstra press på oss. Men det fører også til at vi blir verdsatt og ansvarliggjort for den viktige jobben vi gjør.

«Jeg ville ikke klart dette uten deg», «Bra jobba», «Tusen takk for hjelpen». Dette er noe av det jeg får høre hver eneste dag, enten fra mine kolleger, min leder, eller fra pasientene og pårørende. Og det er det som virkelig betyr noe i min hverdag. At noen ser meg og det jeg gjør. Ikke at vi ikke fikk nok søkere på den jobben, eller at noen har blitt syk og jeg må gjøre en ekstra arbeidsoppgave. Slik er situasjonen vi står i, over hele landet. Vi blir også flere og flere eldre her til lands, og mange av disse tilbringer den siste tiden på sykehjem. Dermed må jeg og mine kolleger være der for dem. Og det skal vi.

"Det er utrolig at du som redaktør kan være så bastant når du ikke har satt deg mer inn i hverdagen vår enn gjennom artikler i AN.

Jeg har stor respekt for at det er forskjellige meninger internt i kommunen, men i denne sammenhengen mener jeg at dere i AN bare har fått fram den ene siden av bildet, bevisst eller ikke. Flere har kommet med sterke angrep, noen anonymt, om en hverdag vi ikke kjenner oss igjen i. Hvorfor snakker dere ikke med oss som er fornøyd med kommunen som arbeidsgiver? Jeg forstår at det ikke gir klikk, men det er absolutt en viktig del av bildet og ikke minst: En del av samfunnsoppdraget deres er vel å vise begge sider av saken? Den generalisering dere driver med, på det jeg vil kalle et syltynt grunnlag, er lavmål. Det er ganske utrolig at du som redaktør kan være så bastant når du ikke har satt deg mer inn i hverdagen vår enn gjennom artikler i AN som de aller, aller fleste ansatte ikke kjenner oss igjen i.

Vi er 1600 medarbeidere som jobber med helse i Bodø kommune. Av disse jobber 500 personer på sykehjem. Og av disse igjen er vi 200 sykepleiere. Vi utfører mange oppgaver på Mørkved sykehjem; vi gir omsorg, vi skaper trygghet nå det trengs som mest, vi har ei varm hånd de kan holde i når de er utrygg, vi har ansvar for god og riktig ernæring, og vi kommuniserer med pårørende og lege, for å nevne noe av det vi gjør. Og de siste årene er vi også et etablert livsgledehjem, med alt det innebærer. For eksempel har vel mange hørt om livsgledehunden Buddy. Det er hunden min som jeg har med på jobb en gang i uka, og som gjør en uvurderlig jobb med både pasienter, ansatte, pårørende, ja alle som er innom sykehjemmet og møter han på sin vei.

Rekruttering av sykepleiere er vanskelig over hele landet. Det gjelder både ved sykehus og i kommunene. Per dags dato er det cirka 40 ledige stillinger som sykepleier i Bodø kommune, og da sier det seg selv at vi trenger alle som vil komme til oss. Det du skriver hjelper mildt sagt ikke oss i den situasjonen vi befinner oss i.

Så, til nyutdanna sykepleiere: drit i dårlige råd fra journalister som ikke har peiling. Kom og jobbe i et kollegium av dyktige, dedikerte og trivelige sykepleiere som hver dag strekker oss mot nye mål, og for å gjøre det lille ekstra for de som trenger det mest! Og Børre; du er hjertelig velkommen til å være en dag sammen med oss på Mørkved sykehjem. Vi skal ta imot deg med åpne armer og gi deg kunnskap om hva vi holder på med. Det trenger du – tar du utfordringen?

Kommentarer til denne saken