Den gamle kartongen er tilbake

Tine lanserer sin økologiske melk i en enda mer miljøvennlig kartong uten plastkork.

Tine lanserer sin økologiske melk i en enda mer miljøvennlig kartong uten plastkork. Foto:

Brett og bøy er tilbake.

DEL

– Vi er utrolig spent på hvordan det norske folk tar imot den moderne versjonen av den nostalgiske kartongen vår. TINE er den første aktøren i Norge som fjerner den fornybare plastkorken, forteller Bjørn Malm, leder for bærekraft i Tine, i ei pressemelding.

– I 2016 var Tine først ute med melkekartonger i 100 % plantebasert fornybart materiale. Som et steg videre i vårt kontinuerlige arbeid for å redusere klimaavtrykket, kommer vår økologiske melk nå i ubleket og lettere emballasje. Det gir en mer miljøvennlig kartong med et enda lavere karbonavtrykk enn vanlige kartonger, fortsetter Malm.

De klassiske kartongene med “brett ut og bøy helt tilbake” åpning hadde et langt liv på norske frokostbord. Den første utgaven kom allerede i 1959, men kartongen ble introdusert for det norske folk i stor skala fra begynnelsen av 80-tallet.

– Tines melkekartong er vår trofaste hverdagshelt. Hver detalj er gjennomtenkt, og det er det også denne gangen. Kork eller ikke kork har ingen påvirkning på holdbarhet. Så lenge kartongen lukkes holder melka seg like godt, understreker Malm.

Den moderne versjonen av kartongen mange har minner om er også en forbedret utgave når det gjelder funksjonalitet. Åpne og lukke funksjonen er perfeksjonert ned til minste detalj, hevder selskapet.

Artikkeltags