Hvis æ får være sola di, du skulle aldri fryse. Sang Randi Hansen. Hvert år på ettersommeren vandrer ensomme, pjuskede måkunger på veiene her ute på Værøy. Klagene, med oppadvendte nebb, roper de med pipende skrik etter mat og omsorg fra måkemor! På Kvalnes-veien spankulerte en slik enslig måke også denne sensommeren! Fuglen sitt eneste håp var måkemor, - som av og til kom ned til sitt svake avkom, og slik møtes nebb mot nebb og mat fortærtes i et jafs! Kvalnesungen, som jeg kalte måkungen, sutret seg pipende gjennom stadig mørkere, matfattigere dager! - En dag skjedde det at fuglen ikke, fort nok, kom seg bort fra framhjulet på bilen min! I et nu, stilnet pipet og den magre fuglen ble omgjort til en liten skrothaug av bein og fjær! Det ble ikke mer måkesang, langs Kvalnes-veien, denne sensommeren.

Flere ganger i livet har også gamleprestens livssang stilnet. Lovsangen ble omgjort til sutrende, hjelpeløs klaging! Fortvilet, søkte jeg etter livsmat! Men hvor var matmor. Hvor var Gud! Den - gamle, glade presten fikk kreft og ble forvandlet til et ubetydelig, jamrende beinrangel - med døden i øyekroken! Ja, noen og enhver, kan til tider føle seg fortapt på livets brutale landevei. - Som når samliv knuses - eller når kald, djevelsk nordavind rammer vår ubeskyttede menneskehud og slukker livsgleden og lovsangen.

I disse lystenningstider, føler du kanskje at du har mistet livsgnisten og gleden! Hør nå her min kjære! Et lys er gitt til lyshungrige, kalde menneskebarn! Hvis æ får være sola di, du skulle aldri fryse, lyder det også i dag fra Gud, Vår Far. De tunge, vandrende, skrittene dine, i kald livs-grus, blir hørt av Gud! Han ser deg! Du er ikke alene! Han har et lyttende øre til utslåtte, fortapte fuglevrak. Han ser også deg! Han ser oss alle! Det var særlig til de fortapte småfuglene Jesus kom, til slukkede menneskelys - kom han. Det Store, Varme Lyset. For å gi deg ny kveik! Den Herre Jesus vil være Din Mor. Han ønsker å stappe mat i din magre mage. - Med sin Himmelske Føde, vil han gi deg liv og overflod! Det folk som vandrer i mørket ser et stort lys. Over dem som bor i dødsskyggenes land, stråler lyset fram» Jes.9.2 Profeten skriver om Jesus i Den Gamle Bok. Den er skrevet for å gi deg fremtid og håp!