Deler av «verdens beste musikal» til Stormen: – Dette blir uvanlig stort

Høydepunkter fra klassikerne West Side Story og Porgy and Bess skal pryde Stormen på torsdag. Her fra en tidligere oppsetning av West Side Story i Oslo.

Høydepunkter fra klassikerne West Side Story og Porgy and Bess skal pryde Stormen på torsdag. Her fra en tidligere oppsetning av West Side Story i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Høydepunkter fra to av verdens mest kjente musikaler inntar scenen i Stormen konserthus.

DEL

Arktisk Filharmoni skal blåse liv i to av kanskje verdens mest kjente musikalstykker, når høydepunkter fra «West Side Story» og «Porgy and Bess» settes opp på Stormen. Konserten skal settes opp med fullt symfoniorkester og en rekke musikere fra Hærens musikkorps.

– Vi kan love fantastisk musikk de fleste har hørt og mange har et forhold til, sier kommunikasjonssjef Lasse Jangås i Arktisk Filharmoni.

Konserten skal gå av stabelen torsdag 24. januar i Store Sal.

– Vi gleder oss veldig til å spille med de strålende musikerne i Hærens musikkorps fra Harstad. Vi kommer altså med et uvanlig stort orkester, og håper publikum kommer for å overvære denne storkonserten, fortsetter Jangås.

«West Side Story» er originalt en musikal fra 1957 av Leonard Bernstein, og ble spilt i sin opprinnelige versjon 732 ganger. Første gang den ble framført i Norge var i 1962.

«Porgy and Bess» er en opera med musikk av George Gershwin, som hadde premiere i New York så tidlig som i 1935. Operastykket omtales ofte som «den første amerikanske opera» eller «verdens mest populære musikal».

Kjent: Publikum kan glede seg til kjente toner i Stormen torsdag.

Kjent: Publikum kan glede seg til kjente toner i Stormen torsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken