Visjon Norge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFor flere år siden "snublet" jeg en sen kveld/ tidlig natt over TV-kanalen Visjon Norge som hadde en tre timers direktesending. Det ble en selsom opplevelse. Det var tre ord som gikk igjen: penger, frelse og helbredelse.

I korthet gikk programmet ut på å samle inn mest mulig penger, og gjennom disse almisser skulle en bli frelst. Videre kunne en ringe inn ønske om forbønn og stille spørsmål om en lurte på noe.

Programlederne, hvorav den ene var Jan Hanvold, var meget dyktig. De var joviale og karismatiske. Ja, kort sagt, de innga tillit. Når det var snakk om penger og frelse, var det nesten som de kom gjennom TV ruta og inn i stua. Pengene strømmet inn, og det ble delt ut frelse "i hytt og pine".

Dette var nytt for meg; at gjennom å gi penger skulle en bli frelst/helbredet. Jeg sendte derfor inn et par spørsmål rundt dette og mente at det var Jesus, Verdens Frelser, som skulle frelse og komme tilbake for å dømme levende og døde.

Da programmet var slutt ved 3-tiden om natta, kom Hanvold med kompanjong fram foran kamera og harselerte og bortforklarte mine "dumme/idiotiske" spørsmål. Den harselasen lever jeg godt med.

Det som forbauser meg, er at det er noen som går på "limpinnen" til Visjon Norge. Gjennom kanalen er det samlet inn 100-vis av millioner de siste årene.

"Hanvold og medhjelperne har kjørt ørten lastebillass med klær og andre nødvendigheter til trengende i Moldova og Ukraina", skriver Øystein Aalstad. Det er mulig. Men kan ØAa fortelle alle glade givere hvor mye av de 100-vis av millioner, ja faktisk over en milliard, som går til nødhjelp i Ukraina og Moldova?

Hvem sender disse pengene til Moldova og Ukraina? Visjon Norge, Hanevold eller noen av Hanvolds mange selskaper? Hanevold er en knallhard "business man" med mange roller i næringslivet hvor han styrer et konglomerat av selskaper.

Du, ØAa, sier at kritikerne til Hanvold forfølger kristne. Det får nå være din mening. Vi, kritikerne, "...marxister og sekulærfundamentalistiske kristendomsforfølgere," som du skriver, prøver bare å vise at folk lar seg lure til å gi penger til en kristen organisasjon med løfte om frelse og helbredelse. Legitimeringen av Visjon Norges innsamling er den overveldene(?) nødhjelp som blir sendt til Ukraina og Moldova.

Så til slutt. Hvem er det som gir til Visjon Norge? Jo, i hovedsak "enker og faderløse", det vil si ubemidlede. I dagens samfunn betyr det enslige og minstepensjonister. Dette synes du, ØAa, er ok?

For øvrig er det vanskelig å diskutere med en person som bruker følgende ord om sine meningsmotstandere: totalt gudløse, alt våset, marxistisk, gudløs ideologi .... Argumenter som ØAa er uenig i, er løgnaktig propaganda. Hvor er seriøsiteten?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags