Vindmøller og overkjøring av lokalbefolkningen

Av
DEL

LeserbrevHvem har ansvaret- ikke lokalbefolkning, arbeidere eller politi. De skvises mellom storkapital og politikerne som har det egentlige ansvaret.

Nå er det kommunevalg. Makttildeling til beste for samfunn lokalt og nasjonalt. I et bakteppe fra Altaaksjonen, som tross alt angikk en liten del av landet, fikk vi se et konfliktnivå i en størrelsesorden som var ny. Protest den gangen, førte utrolig nok til at fornuften seiret, om enn etter noen tid og, kunnskap om prosjektet overrumplet både politikere og utbyggere med vekst og kapital som mantra. Til og med fra regjering og statsminister, kom det utsagn om at nå var siste elv utbygget, og at nå var det slutt på rasering av viktig og uberørt natur.

Så kom oljen og snudde opp ned på verdioppfatning. Nå hadde vi nok, både i pose og sekk, og vekst kunne man fråtse i, nyfiken som vi var, og uten engang å myse på framtiden. Heldigvis vokser ingenting inn i «himmelen». Det opplever vi smertelig nå, dog så langt unna kriseområder at vi får tid til å reflektere.

Eller gjør vi det? TV-reportasje i kveld om utbygging med vanvittige tilførselsveier for å sette opp vindturbiner i et antall og i en fart at selv tøffe ungdommer kjenner maktesløsheten med tårer, når nærområdet deres ødelegges av uforståelig maktarroganse (norsk eller utenlandsk). Det triste er jo at fornuftige lokale naturkjempere kommer i konflikt med redelige arbeidsfolk, som har fått et arbeidsoppdrag. Med politi som forvaltere blir lokale naturelskere og redelige arbeidere presset mellom politikk og storkapital.

Det er forferdelig å oppleve å se ungdom og eldre kjempere som tvinges til å ta kampen opp mot ærlige arbeidsfolk, og som politi må løse. Dette skal ikke Norge være bekjent av. Dette skal politikere og storkapital utkjempe på en egnet arena, uten at uskyldige folk må sette sin integritet på spill. Trist å se. Vi har et flott Demokrati der mangfoldet skal styre. Alle, store og små aktører i vår politiske «fauna», utgjør til sammen vår trygghet. La denne kampen gå på den arenaen våre folkevalgte har plikt til å kjempe i. Vi vil ha DEMOKRATI, ikke PLUTOKRATI

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags