IKKE LEGG NED IDRETTSFAG PÅ FAUSKE VGS

ID1C på friluftsliv

ID1C på friluftsliv Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.IKKE LEGG NED IDRETTSFAG PÅ FAUSKE VGS!!
Da var vi her igjen, to år etter forrige runde med fare for nedleggelse av idrettsfag på Fauske vgs. Det var en stor psykisk belastning å stå midt opp i det forrige gang. Nå er det psykisk terror!
Fredag 25 oktober kl. 1300 ble det offentliggjort forslag til hvilke skoletilbud som skulle kuttes, flott tidspunkt!!
I forhold til idrettsfag rundt i fylket så var det forslag om å legge ned tilbudet på Sortland, Sandnessjøen, Fauske og friluftslinja på Knut Hamsun vgs.
Utdanningssjefen i Nordland sa i et intervju med NRK Nordland at det skulle kuttes i dyre tilbud samt der det var lave søkertall.
Fredag 1 november var berørte skoler med ordførere og næringsliv invitert til et innspillsmøte om struktursaken i Bodø. Her ble vi plassert i grupper, satt opp imot hverandre, og hver og en av oss måtte kjempe vår sak, flott taktikk!
I uke 46 var innstillingen fra utdanningssjefen klar: Sortland, Sandnessjøen og friluftslinja på Knut Hamsun fikk fortsette med sine tilbud. Jeg er veldig glad på deres vegne forøvrig. Begrunnelsen for at tilbudet på Sortland fikk fortsette var at tilbudet gir god motivasjon og god folkehelse blant elevene. Idrettsfag på Fauske skulle legges ned. Gjelder ikke disse argumentene på Fauske? Hele prosessen og alle uttalelser fra Bodø gjør meg kvalm!!
Hvorfor legges idrettsfag ned?
Gi meg gode argumenter!
Vi har fulle klasser med oversøking, høy gjennomføringsgrad og lite fravær. Da må det vel være for at vi driver veldig dyrt? Det stemmer heller ikke. Vi er ikke dyr i drift. Vi har en merkostnad i forhold til studiespes. på ca 100 000 kr på VG1. Dette tallet jevner seg ut på VG2 og VG3. Hvis vi driver dyrt da tenker jeg at andre skoler tryller med sine budsjett!
Da må det være andre grunner til at vi legges ned.
I uttalelsene fra fylket står det at det er for mange elever som velger idrettsfag i stedet for studiespes. Kan ikke ungdommen få velge selv????
Det er ikke noe automatikk i at mange elever da velger studiespes. i stedet. Vi som jobber med ungdommen vet en del om dette.
Jeg har fortsatt ikke fått god nok argumentasjon i forhold nedleggelsen.
I forhold til skolestruktur så deles fylket i nord-region, midt-region og sør-region.
Nord-region har 3 skoler som tilbyr idrettsfag: Narvik, Sortland og Vest-Lofoten. Sør-region har også 3 skoler som tilbyr idrettsfag: Sandnessjøen, Vefsn og Polarsirkelen. I midt-region blir det nå 1 skole som tilbyr idrettsfag, og det er Bodin vgs. Jeg synes dette er veldig trist.
Idrettsfag bidrar i høy grad til at flere elever tar høyere utdanning i Norge, også på Fauske.
Fra Liedutvalget sies det at det er like mange elever som tar høyere utdanning om du enten går idrettsfag eller studiespesialiserende!
Det er ikke forskjell i ambisjonsnivå mellom en idrettsfagelev og en elev på studiespesialiserende. Forskjellen er bare at en idrettsfagelev ønsker en aktiv hverdag.
Det vil fortsatt være elever på Fauske, Rognan, Valnesfjord, Straumen osv. som ønsker å gå på idrettsfag. En nedleggelse på Fauske vil føre til et økt press på Bodin vgs. Hva skjer i Bodø hvis mange elever fra distriktene kommer inn på idrett på Bodin?
Håper dere ser verdien av idrettsfag og lar idrettsfag på Fauske vgs. få fortsette!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags