Et slag for idrettslinja

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg vil slå et slag for idrettslinja. En linje jeg selv har vært en del av, og en linje jeg setter utrolig høyt.

Jeg begynte på idrettslinja i 2011. Jeg hadde bestemt meg på ungdomsskolen for at det var noe jeg ville, da jeg spilte fotball og generelt var glad i å være aktiv. Mamma og Pappa derimot, var ikke så fornøyde med valget mitt. Dette fordi jeg hadde et ønske om å begynne på medisinstudiet, og da passet kanskje ikke idrettsfag helt, tenkte de.

Jeg begynte likevel på idrettslinja. Et valg verken jeg, eller foreldrene mine, noen gang har angret på. Jeg kom inn i en klasse med både kjente, og ukjente fjes. Men ettersom årene gikk ble disse fjesene noen av mine aller beste venner.
Samholdet i en idrettsfagklasse er vanskelig å beskrive dersom du ikke har vært en del av det selv. Når man starter nesten hver morgen med en en treningsøkt, en tur eller en aktivitet sammen, så bygger man raskt sterke bånd. Jeg måtte lære meg å spille på lag med alle, samt å finne mine og deres beste ferdigheter for å sammen kunne løse ulike oppgaver - uavhengig om det var orientering, stafett, yukigass eller et muntlig fremlegg.
Klassen vår var, som sagt, en sammensveiset gjeng og vi hjalp hverandre når det trengtes.

I dag går jeg 4. året på medisin, det er nå 5 år siden jeg gikk ut av videregående og idrettslinja. Jeg har fortsatt god kontakt med den gamle klassen min, og vi hadde julebord sammen i flere år etter endt skolegang (som sier noe om samholdet og vennskapene vi fikk).
Jeg er ikke sikker på om jeg hadde vært der jeg er i dag, hvis det ikke hadde vært for at jeg valgte idrettslinja. Studie.spes hadde rett og slett ikke vært noe for meg, da jeg var ute etter aktivitet kombinert med skole. Og jeg var, som sikkert mange andre 15/16åringer, ikke klar for å flytte til Bodø på hybel.

Jeg vil avslutte med å si tusen takk til idrettslinja! Dere ga meg 3 fantastiske år, 23 fantastiske venner, gleder, latter og opplevelser jeg aldri vil glemme. Og ikke minst lærere som elsket jobben sin, og som vi fikk gleden av å knytte sterke bånd til.

Jeg håper at mange ungdommer i framtiden kan få oppleve den samme gleden av idrettsfag, som jeg hadde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken