Gå til sidens hovedinnhold

Salting av vei

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg bor ved Soløyvannet og hver vinter har jeg hatt glede av å kjøre på fine vinterveier helt til jeg må ut på riksveien. Da starter ødeleggelsen, bilen nedsaltes, mister veigrepet, vi bruker litervis med spylevæske osv. Alt for at kommunen og veivesenet skal spare noen kroner. Hva det gjør med miljøet blir det ikke snakket så høyt om. 

I dag fikk jeg mitt livs største sjokk. Vi hadde vært og vasket bilen fri for salt og annet svineri fra riksveien. Svingte opp på Mørkved for å slippe riksveien, og der ifra opp Soløyvannsveien forbi Breiva og videre. Veien der var nå så saltet at det fløt oppe på asfalten.

Hva med ferskvannsørreten i elva, elgen som vil trekke ned til veien for å slikke salt, de som går tur med hunden sin og får skoene sine ødelagt. Hundene vil få sår på potene osv. Alle de som trimmer på den veien og får sykler og rulleski ødelagt av saltet.

Jeg har ikke ord for hva jeg mener om dette. Her har vi hatt mange km med vei uten salt og så starter de å salte denne strekningen også. MDG kom på banen hvis dere er så for miljøet, hører ikke noe fra dere når det virkelig er miljøsvin på ferde. Det skulle vært straffbart å bruke salt på veiene.

Kommentarer til denne saken