Feilslått retorikk fra Sørfold Sp

Av
DEL

LeserbrevSenterpartiet i Sørfold har ved flere anledninger anklaget Sørfold Arbeiderparti for å være egenrådige og lite lyttende. Sist ut er ordførerkandidat Gisle Hansen i oppslag i AN 27. august 2019 der samlokalisering av institusjonsomsorg er tema. «Folk blir ikke hørt». «Arbeiderpartiet er for lukket og låst. Så jeg sier som Trygve Slagsvold Vedum: Moses så verken til høyre eller venstre. Han gikk rett fram». Senterpartiet i Sørfold prøver på denne måten å score billige poenger på bekostning av Sørfold Arbeiderparti ved å framstille oss på denne måten.

I Sørfold er en av de viktigste sakene i årets valgkamp utvikling av eldreomsorgen i kommunen. Sørfold Arbeiderparti hadde ikke samlokalisering av institusjonsomsorgen i sitt program ved forrige valg. Vi hadde bygging av nye omsorgsboliger i programmet, disse er snart innflytningsklare. Når det framstilles at Sørfold Arbeiderparti ikke har lyttet i saken om framtidig organisering av omsorgstjenestene, så er det feil. Vi mener at dersom det er noen som har lyttet på andre i denne saken så er det nettopp Sørfold Arbeiderparti. Vi har tatt inn over oss rådene fra den såkalte Devold rapporten.

 Vi har tatt inn over oss de entydige tilrådninger fra administrativ og faglig ledelse i kommunen. Videre har vi lyttet til fagforeningene innen sektoren, som slik vi har forstått det sterkt har anbefalt slik samlokalisering. Vi har også lyttet til følgende: «Jobbe for at all pleie og omsorg samles i et sykehjem i kommunen lokalisert på Straumen». Dette sitatet er hentet fra Sørfold Senterpartis valgprogram 2015–2019. (Vi antar at det her kun var snakk om sykehjemsdriften i kommunen). Dersom Vedum sitatet er et bilde på egenrådighet i Arbeiderpartiet så treffer det heller dårlig. I Sørfold Arbeiderparti vektlegger vi faglige utredninger, råd fra ledere, råd fra fagforeninger og ansatte i sektoren sterkt. Som vi foran har dokumentert, har vi også lyttet til det som faktisk sto om saken i Sørfold Senterpartis valgprogram for perioden.

Kanskje burde Senterpartiet sende Vedum tilbake på søndagsskolen og kanskje burde Senterpartiet lokalt lytte litt mer til faglige utredninger og råd fra kommunens fagfolk og tillitsvalgte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags