Vi heier på lærerne, også fra sofaen

Martin Olsen, lærer og 29.- kandidat for Bodø Høyre

Martin Olsen, lærer og 29.- kandidat for Bodø Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevHøyre skal alltid være opptatt av skole og lærere. Det er nettopp derfor vi slår et slag for for etter- og videreutdanning. Samfunnet er i stadig utvikling, og det stilles dermed nye krav til påfyll av kompetanse. Der skal ikke skolen være noe dårligere enn andre virksomheter. Akkurat som en flytekniker har behov for oppdatering, må også en lærer gjøre det. Selvfølgelig brukes det ressurser på etter- og videreutdanning av lærere, fordi det har effekt, og det er helt feil å anse det som bortkastede penger.

Les her: Arbeiderpartiet tar lærerne på alvor

Dette handler om faglig og profesjonell utvikling, og ikke at dagens lærere ikke er gode nok. Derfor stiller jeg meg undrende til Thor Arne Angelsens  (Ap) utsagn om at Høyre synes å legge skylden for utfordringer i skolen på «dårlige lærere». Slike bruk av usannheter minner mer om noen som har spilt «Stairway to Heaven» baklengs for å lete etter skjulte budskap. Det er altså ikke nødvendig å lese mellom linjene. I mitt innlegg fremhever jeg nettopp lærerne som en av de viktigste faktorene for trivsel og læring i skolen.

Det er godt mulig Arbeiderpartiet har noen tanker om hvordan en bedre skole kan skapes, men hvordan skal det gjøres med å kun peke på tidligere vedtak? For å skape fremtidens skole, er vi nødt til å se fremover. Bodø Høyre har i lang tid arbeidet for å satse på Newton-rommene og styrke samarbeidet med First Scandinavia. Nå får vi se effekten av det, da regjeringen bevilger to millioner mer i tilskudd (fra 7.6 millioner til 9.6 millioner) til First Scandinavia fra neste års statsbudsjett. Dette er noe som elevene i Bodøskolen får dra god nytte av.

Bodø Høyre vil fortsatt prioritere en kunnskapsskole med høy faglig kvalitet. Vi stoler på kompetansen blant medarbeiderne i Bodøskolen. Vi heier på alle de ansatte i Bodøskolen som daglig gjør den viktige jobben sin. Da lever vi godt med at Angelsen anser oss som en daff heiagjeng i sofahjørnet.


 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags