Arbeiderpartiet tar lærerne på alvor

Thor Arne Angelsen er Arbeiderpartiet 14.-kandidat til bystyret

Thor Arne Angelsen er Arbeiderpartiet 14.-kandidat til bystyret Foto:

Av
DEL

LeserbrevKandidat til bystyret Martin Olsen skriver i AN 2. september at «Høyre heier på lærerne». At Høyre liker å framstille seg som opptatt av skole og lærere er kjent. Men om man ser bak den fine retorikken ser man at det er tomme ord. Det mest tydelige uttrykket for dette er at Høyre gjennom hele perioden har stemt imot alle de økninger i skolenes budsjetter som bl.a. har gitt oss over 70 flere lærere i Bodø-skolene siste fire år, i tillegg til et 20-talls andre voksenstillinger.

I Arbeiderpartiet er vi enige i at vi må ha gode lærere for å gi barna våre en god utdanning. Men i motsetning til Høyre, som synes å legge skylden for utfordringene i skolen på «dårlige lærere» mener vi at dagens lærere faktisk er gode lærere. Vi mener at å bruke store ressurser på gammeldagse løsninger er bortkastede penger. Vi får ikke like mye igjen for å videreutdanne en lærer med 20 års erfaring som vi får ved å gjøre ham eller henne i stand til å gjøre jobben sin på en bedre måte. I Arbeiderpartiet tenker vi derfor nye tanker om hvordan vi skaper bedre skoler.

Vi gjorde det ved å ansette flere lærere som kan utfylle hverandre i større grad. Dette var Høyre imot. Vi gjorde det ved å ansette 12 lærere med spesialutdanning som kan følge opp elever med lærings- og atferdsutfordringer på en bedre måte. Dette var Høyre imot. I tillegg ansatte vi 6 (!) rådgivere som er spesialutdannet innenfor psykisk helse. Også dette var Høyre imot.

Der Høyre i realiteten er en daff heiagjeng i sofaen foran TV-en er det Arbeiderpartiet som er supporterklubben som står på tribunen og tar tak for å hjelpe barn og lærere framover. Vi jobber daglig for flere aktive og offensive grep i skolehverdagen, og i kommende periode er hovedgrepet å beholde lærertettheten i Bodø-skolen, og å gjøre barna bedre rustet til å ta imot læring gjennom et gratis skolemåltid for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags