En reell fare - i motsetning til menneskeskapt global oppvarming

Dette kan skje i virkeligheten

Dette kan skje i virkeligheten Foto:

Av
DEL

LeserbrevDinosaurene døde ikke ut på grunn av mikroaggresjon, transfobi, homofobi, xenofobi, klimaforandringer eller noen av de andre "fryktelige farene" som dagens "snøflak" innbiller seg at vi har. For 66 millioner år siden ble dinosaurene utryddet fordi en diger asteroide traff jorda. Diameteren var mellom 11 og 81 kilometer. Den landet et sted i Mexico der man kan se krateret den dag i dag.

Selv om "menneskeskapt klimaendring" til nå ikke har skadet et eneste pattedyr, blir vi bombardert av klimahysteriske artikler om dette fra gammelmedia. Ikke fullt så ofte blir jorda også bombardert av asteroider. I motsetning til klimaendringene er asteroidene faktisk farlige. Mandag den 9. september i år er det en 1 til 7000 sannsynlighet for at asteroiden "2006 QV89" vil treffe oss. Media som nevner dette er ganske samstemte om at det ikke er noe å bekymre seg om.

1 sjanse av 7000 er likevel langt fra null. Massen er 40000 tonn og diameteren er 31 meter. Dersom den kommer mot oss vil hastigheten akselerere til 12,28 km/s. Om du kaster terning og får 6-6-6-6-6 tilsvarer det at asteroiden treffer jorda den 9. september. Så vennligst ikke kast terning om du ønsker å holde oss trygge!

Dersom asteroiden treffer vil det være med en energi som tilsvarer 50 Hiroshima-bomber (0,72 megatonn). Alt under 1 megatonn regnes likevel som 0 i Torino-skalaen (en kategorisering av faren forbundet med slike treff). Nå vil likevel ikke en så "liten" asteroide utslette alt liv på jorda, men vi ville ikke ha hatt mye å si etterpå om den traff Bodø.

I stedet for å kaste 40 milliarder NOK i året (dette er dagens anslag ut fra tilgjengelig dokumentasjon) på en innbilt fremtidig klimakrise, hadde det vært ganske mer logisk å benytte slike beløp på å forhindre fremtidige asteroidenedslag her på jorda. Slike nedslag er i alle fall noe vi vet kommer til å skje – vi vet bare ikke når.

Vi venter i spenning mens dagene kryper seg mot den 9. september.

Lenker:

Om asteroiden 2006 QV89 - https://eu.usatoday.com/story/tech/science/2019/06/07/asteroid-2006-qv-89-has-small-chance-impacting-earth-september/1379357001/


Torino-skalaen forklart - https://en.wikipedia.org/wiki/Torino_scale

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags