Hva er viktigst for deg?

Fredric Persson, 4. kandidat for Bodø Arbeiderparti

Fredric Persson, 4. kandidat for Bodø Arbeiderparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevDen aller viktigste institusjonen vi har i et levende demokrati er valg. Annethvert år går vi til valgurnene for å enten velge hvem som skal styre landet, fylket eller kommunen vår. Men mest av alt velger vi en retning.

Helt siden jeg fikk stemmerett, og lenge før det igjen ble politisk bevist, har verdier og ideologi vært viktig for meg. Selvfølgelig må både verdier og ideologi fylles med innhold og planer for fremtiden. Disse går ofte hånd i hånd. Og når fire nye år har gått må man gjøre opp regnskap og ta et nytt valg. Da passer det bra å hente fram et historisk spørsmål fra amerikansk politikk; Are you better off than you were four years ago?

For min del er valget enkelt. I løpet av de siste fire år har vi fått på plass en skrikende nødvendig ny skole på Tverlandet. Oppussingen av nedslitte Aspåsen er i full gang, og arbeidet har startet med nye Mørkvedbukta skole. Inne i skolebyggene går hundre nye ansatte på jobb hver dag for å gjøre mine barns skolehverdag best mulig. Vi har fått klatrehall på Mørkved og rulleskianlegg på Bestemorenga. Ungdomstilbudet på Gimle skal over i nye flotte lokaler i den gamle svømmehallen, og i lang tid var trygghetsalarmen gratis for alle våre eldre som ønsket det.

Vi har fått sykkelstier, tunnel og et flunkende nytt rådhus som endelig kan gi de mange som jobber hver dag for byen vår skikkelige arbeidsforhold. Hundre nye ungdommer på full fart ut i arbeidslivet har fått lærlingplass i kommunen og er med på å sikre oss kompetanse vi kommer til å trenge langt inn i fremtiden.

Flere og flere hjelpende hender i helse og omsorgssektoren kan gå på jobb hver dag vel vitende om at de har en lønn de kan forsørge seg og familien sin på og de som trenger de hendene har fått mer stabilitet og trygghet i sin hverdag takker være det samme heltidsprosjektet. Om få dager får vi vite om Bodø blir Europas kulturhovedstad. Bodø er i vinden som aldri før.

Slikt koster tenker du. Det gjør det. Men det er nettopp det som er fellesskap. At vi sammen tar tak og løfter byen og samfunnet vårt opp og frem.

Så var det spørsmålet da. Har vi det bedre nå en for fire år siden?
For meg er svaret et utvetydig JA..
Derfor stemmer jeg på fire nye år med Arbeiderpartiet og Ida Pinnerød ved roret på valgdagen.

Hva du skal stemme er opp til deg. Men ikke glem å tenke på hva som er viktigst.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags