Gå til sidens hovedinnhold

Velferdsprofitt

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Grete Fjærvoll (H) tilgriser en høyst legitim debatt når hun påstår at velferdsprofitører gir assosiasjoner til krigsprofitører under okkupasjonen. 61% av folket er ifølge en Sentioundersøkelse uenig i at det skal kunne tas ut profitt på velferdstjenester, så her er Fjærvoll med resten av H, V og FrP i solid mindretall. (Og hva mener egentlig Ap?)

For hva skal man si til at om lag 75% av kommersielle barneverns(BV)tjenester nå leveres av fem store konsern, som har gjort barnevern og andre velferdstjenester til en særdeles lukrativ næring? De eies av ulike oppkjøpsfond, som blant annet er registrert i Luxembourg, London og Guernsey (De Facto). Avkastningen på kapitalen er skyhøy. Ingen annen enkeltnæring har vært mer lønnsom enn det som nå oppnås blant velferdsprofitørene i BV-tjenesten (SSB). Ikke engang oljenæringa, før nedgangstidene! 

Hvorfor bekymrer det ikke skattereduksjonspartiene H, FrP, m.fl. hvor våre skattepenger forsvinner? (Det norske folk betaler vel ikke skatt for å finansiere søkkrike investorer i skatteparadiser?) Svaret er at dette er villet politikk, en politikk som må endres - nå!

Rødt er garantisten for at profitørenes sugerør skal ut av velferdstjenestene. Rødt på Stortinget vil sette krav om dette til samarbeidspartnere (les: Ap) i forhandlinger for å sikre et rød-grønt flertall.

Stem Rødt!

Kommentarer til denne saken