UNGDOM, KLIMA OG FREMTIDEN

Av
DEL

Leserbrev23. mai har Kirsten Limstrand, regionkontakt for Besteforeldrenes Klimaaksjon, et innlegg i Avisa Nordland om ungdommens klimastreik. Limstrand berømmer ungdommen for deres engasjement og for deres bekymring for klodens og deres egen framtid. Samtidig kritiserer hun sterkt det hun kaller «en gjeng med godt voksne menn» som under siste streik prøvde å diskutere med ungdommene og ønsket å fortelle dem at fremtiden kanskje ikke er så helsvart som enkelte av dem later til å tro.

Som en av disse «godt voksne menn» (og som i parentes bemerket kunne vært Kirsten Limstrands sønn) vil jeg få lov til å svare på denne kritikken. Det er riktig at vi prøvde å fortelle ungdommene at det ikke er sikkert at jorden holder på å gå under. Vi prøvde kort og godt å fortelle dem at det er mange som har et annet syn på saken enn det som Kirsten Limstrand, regionkontakt for Besteforeldrenes Klimaaksjon, presenterer.

Og jeg vil spørre Kirsten Limstrand. Synes du det er riktig av deg, som titulerer deg som besteforeldre, å støtte ungdommen når de sier at de ikke har noen fremtid? Støtter du virkelig ungdommen når de sier at det er bortkastet for dem å ta utdannelse for de har jo ingen fremtid likevel? Hva er det for en holdning å gi ungdommer i den mest sårbare alderen?

Det Kirsten Limstrand bør fortelle ungdommen, hennes egne barnebarn, er at livet er godt, at livet er håpefullt og at det har mye å gi!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags