I det siste, når jeg kommer hjem fra skolen halv fem på kvelden, er alt jeg orker å gjøre å ligge på rommet å prøve å samle kreftene mine

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SpaltistDa jeg skulle skrive artikkelen til denne måneden, var jeg usikker på hva jeg skulle skrive om.

I tillegg stresset jeg over prøver og innleveringer jeg måtte øve på. Jeg stresset veldig med hvordan jeg skulle pendle mellom å finne ut hva jeg skulle skrive om og om å prøve å få til å få til alle innleveringene og prøvene.

Så kom jeg på; dette er det jeg burde skrive om!

Jeg sliter mye med dette. Jeg vil få gode karakterer på skolen, nå forventninger både hjemme og på skolen, men noen ganger føles det umulig.

Det er ofte at jeg sliter med en oppgave jeg må gjøre, og før jeg får kommet i gang så kommer det flere og flere og det bygger seg opp og det ender med at jeg ikke får til å fullføre noe av det.

Etter hvert så føles det som en evig sirkel med uferdige oppgaver og jeg blir helt utslitt.

Dette er det vi kaller skoledeprimert.

Selv er jeg en veldig sensitiv person, og når alt dette bygges opp går det virkelig inn på meg. Jeg blir veldig stresset, noe som gjør meg psykisk sliten.

Jeg tror alle har gått igjennom en episode hvor de har hatt symptomer på depresjon, og man får denne følelsen av å ikke kunne mestre noe, kommer disse følelsene tilbake.

Hvert fall til meg.

I det siste, når jeg kommer hjem fra skolen halv fem på kvelden, er alt jeg orker å gjøre å ligge på rommet å prøve å samle kreftene mine.

Jeg mener ikke å syte, men jeg kjenner flere som kan gjenkjenne seg i dette, og det er ikke mange voksne som vet hva dette er.

Jeg sier ikke at skoledepresjon er det samme som depresjon, det er ikke i nærheten av like ille. Det eneste er at når alt dette bygges opp, kan man ofte få noen symptomer på stresspålagt depresjon.

Jeg sier ikke at jeg har det verre enn alle andre, jeg tror dette kan skje med hvem som helst, og man kan få følelsen av at alle andre får til mer enn deg.

Alt i alt er det jeg prøver å si at jeg, samt mange andre, stresser med å leve opp til andres og egne forventninger, og dette kan føre til stunder hvor man blir sliten og dette kan gå utover humør og hvordan man føler seg.

Dette kaller vi skoledepresjon.

 
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags