Ubehagelig reise med 100 bussen mot Fauske og Bodø

Av
DEL

LeserbrevJeg reiste med 100-bussen sørover mot Fauske og Bodø, og stiller meg i den forbindelse svært undrende til sjåførene på denne ruten, Boreal Transport og Nordland fylkeskommune. Bussen var full og var på grunn av ulykker langs E6 forsinket med rundt 1,5 time. Bussen nådde ikke Fauske før toget gikk og det ble ikke gitt noen form for informasjon til de reisende som skulle videre med toget. Noe jeg mener var kritikkverdig i seg selv.

Det som var mest ubehagelig var imidlertid at tre personer (hvorav to av dem tydeligvis reiste sammen) satt i seteraden bak midtgangen og drakk store mengder øl. Da boksene var tomme ble disse etterhvert kastet ned i trappegangen og ramlet ut på veien etterhvert som bussen stoppet. Særlig en av disse personene hadde en sjenerende oppførsel og var tydelig beruset. Mer og mer ettersom tiden gikk. Personen lagde flere ganger bråk og var høylytt etterhvert som bussen nærmet seg Bodø. Det luktet også fyll av personene, noe som var svært sjenerende i en trang buss med dårlig luft fra før.

Jeg kan på ingen måte forstå hvorfor ikke bussjåføren gjorde noe med disse personene. Den ene av de tre passasjerene var flere ganger framme hos sjåføren på turen og visstnok spurte om rutetidene, så sjåføren må ha visst om situasjonen. Bråket må han uunngåelig også ha hørt, særlig da bussen ble stående. Jeg kan ikke tenke meg at noe slikt som dette skjer igjen. Det reiser både små barn og eldre personer med bussen og jeg undres ikke om denne situasjonen kunne virke skremmende på disse. Jeg synes det er både beklagelig og kritikkverdig at noe sånt forekommer på et offentlig transportmiddel driftet for fylkeskommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags