MAKTKAMP MED ALLE MIDLER I TYSFJORD.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevPå "Fremovrs "kulturside skrives det om "KONSERT FOR STOLTHET" over to hele sider.

Det mangler ikke på honnørord, "skape større samhold i Nord Salten, nye fellesskap skal dannes, like viktig er det å ta vare på fellesskapene som eksisterer, det satses på tillitsbygging. Arrangementet har min fulle tilslutning, om det bare var så enkelt.

Det nevnes videre at nye kommunegrenser skal trekkes. Her kommer vi til sakens kjerne, samme dag som dette skrives møter en delegasjon fra  Tysfjord, Ballangen og Narvik kommune kommunaldepartementet for å støtte Fylkesmannens anbefaling på delingsgrensen i Tysfjord.

Samtidig kan vi lese i "Sagat" at Sametinget skal ta opp delingssaken gjennom Konsultasjonsordningen med regjeringen. "Hemmelige forhandlinger uten innsyn fra andre berørte parter". Det er svært vanskelig om ikke umulig å fatte at dette er tillitsbygging, og at en tar vare på fellesskapet som eksisterer.

Får lulesamene gjennom sin delingsgrense med maktbruk fra Sametinget, noe som dessverre er sannsynlig, vil det føre til en utrolig bitterhet blant resten av Tysfjords befolkning som har valgt å ikke stå i samemanntallet, men som er stolte av å være nordmenn. Selv om vi har mye eldre røtter til området enn lulesamene.

Vi har bygget opp en industrikommune, bygget et velferdssamfunn med gode sosiale ordninger som alle nyter godt av. Fra et ståsted som fattige fiskerbønder, på bare et par generasjoner. Det foregår nå en rå maktkamp i det skjulte, det er det ikke mye å være stolt av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags