Turisthytta - hvor er riksantikvaren?

Ikonisk: Turisthytta har vært preget av slitasje og manglende vedlikehold. Det er planer om å bygge hotell på området.

Ikonisk: Turisthytta har vært preget av slitasje og manglende vedlikehold. Det er planer om å bygge hotell på området.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevSom turist i Bodø har jeg i mange år lurt på hvorfor det ikke gjøres mer ut av Turisthytta på Rønvikfjellet.

Med slående utsikt og spektakulær funkisarkitektur skulle man tro det var mulig å gjøre stedet til en attraksjon for byen, som ikke akkurat har et vell av spennende godbiter å tilby tilreisende. Isteden har forfallet fått gå sin gang, og minimalt med innsats er blitt lagt ned for å forskjønne og oppgradere området rundt.

Nå skal så vidt jeg skjønner bygget rives, noe som utrolig nok ser ut til å passere uten nevneverdige protester fra innbyggerne. Det er langt fra uvanlig at moderne by- og næringsutvikling farer lite pent med eldre bebyggelse, men historiske signalbygg pleier å få stå i fred.

Det skulle for eksempel tatt seg ut om Tromsø kommune valgte å rive Ishavskatedralen for å la noen bygge hotell eller leilighetskompleks på tomta.

Et kanskje enda større mysterium er hvorfor Riksantikvaren ikke griper inn.

Det er ganske mange år siden man begynte å innse at også arktitektur fra etterkrigstida har en verdi, og kanskje spesielt funksjonalisme. Muligens er Turisthytta blitt oversett av Riksantikvaren fordi bodøværinger og lokalpolitikere aldri helt har innsett hvilken unik perle det er som befinner seg et par steinkast unna sentrum. La oss for byens sjel og fremtidige turisters skyld håpe at det ikke er for sent å stoppe galskapen ennå, men det må mobiliseres til kamp umiddelbart.

God bedring, og lykke til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags