Gatelys - i Black City

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevVi er inne i mørketiden. Og det merkes for oss som er fotgjengere i Bodø sentrum. Ikke bare er solen borte, men det er også mange gatelys, selv nye ledlys montert for et år siden.

I media burde det ikke være så interessant med hvem, hvor, når, men hvorfor? Hvorfor står gatelys som mørke sylslanke, ubrukte statuer år ut og år inn? Svaret er: Bodø kommune har outsourcet ansvaret for å gi innbyggerne lys og personlig trygghet. Til Bodø Energi. Og hva har Bodø Energi gjort med oppgaven? Overlatt (outsourcet) til innbyggerne å melde om slukte lykter - på et skjema som ligner på en selvangivelse. Hvem gidder det?

På kommunens hjemmeside kan vi klikke oss frem via Selvbetjening, Meld feil - for vei, vann, avløp og miljø. Ikke gatelys. Det finner du som et eget valg ned til høyre på siden. Da kommer du frem til «selvangivelsen», levert av Frost Kraftentreprenør, et datterselskap til Bodø Energi. Veien til målet er for lang og krever for mye tid, som alle vet er en knapp faktor for de fleste.

Tromsø kommune har et eget menypunkt på forsiden sin: Meld om feil til Gatami.no. Med ett klikk kommer du frem til skjemaet der du kan avmelde alle typer feil uten å måtte oppgi unødvendig mange personlige opplysninger. Bodø: Look to Tromsø for simplicity.

Som det fortelles om i den gamle boken: Bli lys. Og det ble lys. Måtte det skje i Bodøs gater også.

Be a smarter city.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags